Pro vyškovský klub i jeho fanoušky bude zápas malý svátek. „Lístky zmizely, jakmile jsme je dali do prodeje. Město tím žije již delší dobu. Diváci také poprvé naplní kapacitu stadionu, přijdou asi tři tisíce dvě stě fanoušků, takže s tím lidé v klubu mají plné ruce práce,“ uvedl trenér třetiligového celku Jan Trousil.

Podle něj si mimořádný zápas žádá speciální opatření. „Na stadionu bude početnější ochranka i více stánků s občerstvením. Také spolupracujeme s brněnskou Zbrojovkou, která má s takovými zápasy zkušenosti,“ uvedl trenér třetiligového celku Jan Trousil.

Ilustrační foto.
Místo pojistky přišel trest. Vyškov nakonec veze triumf po infarktové koncovce

Vyškovští mohou jít do zápasu s Goliášem v klidu, poslední týdny se jim daří. „Jakmile začal humbuk ohledně Plzně, brzdil jsem euforii kluků. Potřebovali jsme se koncentrovat na ligu a to se nám povedlo. Ze tří posledních zápasů máme sedm bodů, takže by utkání mohlo být dobré,“ sdělil Trousil.

Ačkoli se hráči proti šampionům chtějí předvést, prioritou je pro klub Moravskoslezská fotbalová liga. „Nemůžeme být pobláznění, že přijede Plzeň. Kluci na hřišti nechají mnoho sil a v neděli nás čeká ligový zápas s Vrchovinou, který je důležitější. V druhém kole poháru proti Vítkovicím si hráči sáhli na dno a pak s Uničovem předvedli hanebný výkon. Nyní protočíme sestavu,“ přiblížil vyškovský kouč.

Jeho tým je v Mol Cupu od prvního kola. Nejprve si Moravané poradili s Otrokovicemi 5:1, v druhém díle pohárové ságy pak v prodloužení udolali Vítkovice 3:2. Hrdinou duelu byl dvougólový středopolař Daniel Přerovský. „Bylo by super předvést něco takového taky proti Viktorii. Doufám, že nastoupím od začátku a třeba proměním nějakou šanci,“ přál si šestadvacetiletý fotbalista.

Ilustrační foto.
Koalice? Ve městech stále jednají, některé rozladila situace ve Vyškově

Iniciativa se ale čeká hlavně od Západočechů. „Utkání bude o Plzni. Záleží, jak k němu přistoupí. Věřím, že naši kluci, kteří zatím tolik nehráli, zápas odmakají. Žádné závěry z toho ale nevyvodíme. Musí být rozdíl mezi špičkovým mužstvem, které čeká Real Madrid, a amatéry ze třetí soutěže,“ srovnal moravský lodivod.

V dresu Plzně možná nastoupí také bývalý hráč Zbrojovky Luděk Pernica, který se v dresu jihomoravského klubu setkal s Přerovským. „Jsme dobří kamarádi, napsali jsme si hned po losování. Na Perňu se těším nejvíc ze všech. Zažil i trenéra Trousila, takže to pro něj bude specifický zápas,“ vylíčil se smíchem hráč Vyškova.

JAROSLAV GALBA

Pohled na kulturní dům v Drnovicích, který poničil požár.
Lidé pořádají sbírku na opravu kulturního domu. Už je připravený na rekonstrukci