Jak hodnotíte svůj vyškovský debut?

Jsem strašně rád, že to tak dopadlo. Kvůli tomu jsem do Vyškova přišel, abych pomohl týmu do ofenzivy a pokusil se nahradit Holuba s Urbančokem, kteří v létě odešli. V Prostějově jsem moc gólů nedával, což bylo zaviněné také tím, že jsem nedostával tolik příležitostí.

Každý gól jste vstřelil jinou nohou. Je vám jedno, kterou kopete?

Silnější mám určitě levou, kterou jsem dával první gól. Dan Přerovský přešel v souboji jeden na jednoho, jeho centr brankář trochu prodloužil ke mně na zadní tyč a já to trefil z voleje. Při druhém jsem prošel mezi dvěma obránci a pravačkou to trefil na přední tyč. To byla ale spíš náhoda, jinak mám pravou na opírání. (smích)

Komentoval váš výkon po utkání trenér Trousil?

Myslím, že byl celkem spokojený. Povídal jen něco o tom, že to bude hodně drahé zápisné. To mi pak předhodili i kapitán Filip Studený s Pepou Ličkou. Sazebník kabiny už jsem si nastudoval a něco to stát bude, ale nebude to zase tak strašné.

Váš příchod z Prostějova se upekl poměrně rychle. Měl jste vůbec čas na nějaké sehrání s novými spoluhráči?

S mužstvem jsem trénoval od úterý. Velký problém v tom ale nebyl. V týmu je hodně mladých kluků v mém věku, kteří vyznávají podobný styl. Vyškov hraje dost útočný fotbal, a to mi vyhovuje.

Nemrzí vás, že si v Prostějově nevyzkoušíte druhou nejvyšší soutěž?

Zatím jsem tu na hostování do zimy, pak se uvidí. Ale teď jsem určitě rád, že jsem právě tady ve Vyškově. V přípravě jsem totiž dost marodil a neměl ani šanci porvat se o místo v prostějovské sestavě. Asi bych toho moc neodehrál, takže pro mě bude určitě lepší víc hrát. Navíc věřím, že Vyškov bude hrát v tabulce hodně vysoko, takže se na to těším. A pokud se bude dařit i mně osobně, tak se budu moct do Prostějova vrátit v lepší výchozí pozici, než ve které jsem teď.

Ve druhém poločase zápasu s Otrokovicemi jste byl střídán. To bylo dohodnuté předem?

To právě souviselo s mými zdravotními problémy během letní přípravy. Ještě pořád potřebuju trochu dohnat fyzičku, takže jsem toho měl celkem dost. Navíc zápas už byl prakticky skoro rozhodnutý.

Nastoupil jste na pravém kraji zálohy. Je to vaše oblíbená pozice?

Hrával jsem tam v dorostu, ale v poslední době jsem nastupoval spíš zleva, naposledy v Prostějova dokonce spíš jako levý obránce. Trenér Trousil nám ale s Danem Přerovským řekl, že budeme hrát na krajích zálohy přes nohu, takže teď hraju zprava a nemám s tím problém.

Číslo dresu devět jste si vybral sám, nebo na vás spíš zbylo?

Je pravda, že na výběr bylo už jen pár čísel. Ale zrovna devítku jsem si docela přál. Vybral jsem si ji, protože právě s ní jsem nastupoval za žáky, kdy jsem střílel nejvíc gólů. A teď mi zase přinesla štěstí, takže na tom asi něco bude. (smích)

ANTONÍN ZABLOUDIL