Trenéři obou soupeřů tentokrát předpovídají velkou vyrovnanou bitvu. V tabulce jsou na tom lépe domácí, ale ani oni ještě nemají záchranu jistou. „Spodek tabulky je vyrovnaný. Třicet bodů na záchranu stačit nemusí, takže chceme vyhrát, abychom závěr soutěže mohli odehrát relativně v klidu," netajil plány pro derby trenér domácích Miroslav Boniatti starší.

„Švábenice doma nehrávají v pohodě, v tom cítíme naši šanci. Je to trochu skličující, když nyní stále bodujeme a pořád se nemůžeme odtrhnout z konce tabulky. A bude to platit i po Švábenicích. I kdybychom uspěli, což chceme, čeká nás záchranářský boj až do konce soutěže," konstatoval kouč FKD Oldřich Jelínek.

Ani jeden tým nebude kompletní. V domácí sestavě asi budou chybět dva hráči základní sestavy a trenér Boniatti to označil za případné velmi citelné oslabení. Hosté jsou na tom zřejmě ještě hůř a Jelínek prý bude muset postavit i někoho z B týmu.

Klasické derby by mělo přilákat i slušnou návštěvu. „Cítíme to opravdu jako velké derby. Fanoušci u nás na fotbal chodí, takže věřím, že nás jich přijde podpořit ještě víc," dodal Boniatti.

I.B třída – skupina A

Švábenice – FKD

Sobota 26. května, 16.30 hodin

Tabulka:

7. Švábenice 22 8 6 8 41:31 30

13. FKD 22 6 7 9 27:42 25

Na podzim: FKD-Švábenice 1:5 (0:2), Slezák – Boniatti, L. Hladký, Š. Hladký, Novotný, Pokorný.