Ve třetí lize se přesun dotkne jihomoravských zástupců z Vyškova, Hodonína a Líšně. „Odklad nám nevadí. Alespoň máme o týden delší čas na registraci nových hráčů z Afriky a na doléčení zraněných,“ pochvaloval si vyškovský trenér Jan Trousil.

V divizi si na start fotbalového jara počkají Blansko, Břeclav, Bzenec, Rosice, Tasovice i Tišnov. „Přeložení si nijak neberu. Je lepší počkat, než hrát za nepříznivých podmínek. O to kvalitněji se připravíme na první mistrovský zápas. Jestli vyhrajeme teď nebo za týden je nám jedno,“ culil se břeclavský záložník Stanislav Lapin.

Brněnský jachtař Ondřej Teplý
Jachtař Teplý na evropském šampionátu zabojoval o desítku

Změna termínu nepřekvapila tasovického kapitána Zdeňka Mičku. „Vzhledem k tomu, že se dvakrát posunul start druhé ligy, jsem odložení očekával. Sníh sice roztál, ale o víkendu se má počasí zhoršit. Jestli zaprší, a pak začne mrznout, není to pro fotbal dobré. S ohledem na zdraví hráčů je rozumné zápasy přesunout. Nemá cenu riskovat zranění,“ uvažoval.

Náhradní termínyTýmy z MSFL a divize sehrají odložené utkání 17. kola o víkendu 16. a 17. června. V krajském přeboru je náhradní termín stanovený na 1. května, kluby se však můžou domluvit na změně.


Přiznal, že se na ostré soutěžní utkání po náročné zimní přípravě těšil. „Tréninků na umělé trávě nebo v tělocvičnách už bylo hodně. Nejsme atleti, radši chceme kopat do balonu na hřišti,“ smál se Mička.

Rosice odložené divizní střetnutí se Šumperkem nahradí domácím přípravným utkáním proti třetiligovému Uničovu. „Přesunutí začátku soutěže není příjemné. Chápu ale rozhodnutí komise, zdraví kluků je nejdůležitější. Na jihu Moravy jsme na tom mnohem líp než na severní Moravě, kde mají s terénem větší problémy,“ popsal ředitel klubu a asistent trenéra Rosic Petr Čejka.

Přípravný duel zařadí i Hodonín, který se v sobotu na hřišti Lanžhota střetne s Tišnovem. „Je to asi dobré rozhodnutí, protože všechny kluby nemají možnost hrát na umělé trávě.“ uvedl asistent kouče Hodonína Vladimír Malár. Jarní část sezony tak jihomoravské celky z MSFL, divize a krajského přeboru zahájí až příští víkend.

Ondřej Ježek.
Motorka má být v Brně už v top stavu, říká Ježek po poruchách