Hosté přijeli rychlíkem. Už ve třetí minutě dostal zcela volný Filip Damborský centr z levé strany, jenže z malého vápna překopl branku. Hned z dalšího protiútoku šel tentýž hráč úplně sám na domácího brankáře Milana Řepku, ale překonat ho zase nedokázal. Akce nevypadala ani na střelu ani na blafák. „V tom Filda trochu tápe. Do šancí se dostat umí, ale pak to zakončení je takové, jaké je. Já mu věřím, že góly začne dávat," komentoval úvod utkání trenér Bohunic Lukáš Kříž.

Ukázalo se, že má v mužstvu hráče, kteří si s gólovou příležitostí rady vědí. V devatenácté minutě si Petr Kulička razantně naběhl z levé strany ke středu hřiště a pravačkou z pětadvaceti metrů nedal tvrdou ránou k tyči Řepkovi žádnou šanci. Akci začal krásným pasem doleva bývalý hráč Rousínova Radim Fiala.

Domácí obranu gól nevaroval a dál pokračovala ve dni otevřených dveří. O pět minut později využil této nabídky Ondřej Ullman a ukázal Damborskému, jak se zakončuje samostatný nájezd. „Takový výkon jsem v krajském přeboru dlouho neviděl, takové nasazení, a vydrželi to celý zápas. My jsme byli zaskočení tím, jak na nás vletěli. Nevěděli jsme kudy kam. Zkraje to ještě Řepka stačil zachránit, ale pak už nemohl dělat vůbec nic. Byly to hrubé chyby, ale ty ve fotbale vznikají z toho, když na vás soupeř vytváří tlak. A Bohunice to dokázaly celých devadesát minut," řekl nejen k úvodní pasáži domácí trenér Milan Boušek.

Domácí lodivod se poctivě snažil průběh utkání změnit. Už v šestadvacáté minutě sáhl ke střídání, Miroslava Radila nahradil zkušený Lubor Kupčík, ale „hmatatelnou" změnu výměna nepřinesla. Otočit dějinami utkání však mohl o minutu později domácí kapitán Miloš Žoček. Bohunický dlouhán s rousínovskými kořeny Stanislav Píšek skolil ve vlastním pokutovém území do šance nabíhajícího Martina Puppa, a pokutový kop byl logickým trestem. Jenže se Žočkovou slabou střelou si bohunický gólman Marek Gruber bez problémů poradil. „Ta rána se mně nepovedla, jedna z dvaceti. Nepočítám to, ale je možné, že předchozích dvacet penalt jsem proměnil. Je to strašná smůla a v nejnevhodnější okamžik. Kdybych snížil na 1:2, tak jsme se ještě mohli chytit. Bylo dost času se zápasem něco udělat. Nevím, co na to víc říct. Potom jsme byli špatní, Bohunice vyhrály zaslouženě," litoval zahozené nejvyloženější fotbalové šance Žoček.

Jeho střela byla první přímá na bohunickou branku, přičemž ani potom Gruber moc práce neměl. To na druhé straně musel těsně před koncem poločasu Řepka zase řešit tutovku hostů, když potřetí vyzrál na Damborského a jeho nepříjemnou křižnou ránu.

I po přestávce diváci počítali jen šance hostů. Sem patří i Bendova malá domů, kterou Řepka vyrazil na roh krkolomnou robinsonádou. Pak zblízka nedoklepl do sítě odražený míč Kulička. V době, kdy se zdálo, že hostům dvougólové vítězství stačí a už domácí viditelně rezignovali na výsledek, uhodili střídající hráči. „Teď máme kvalitní kádr. Trenér může na hřiště místo střídaného hráče poslat lepšího nebo minimálně vyrovnaného," liboval si na tribuně předseda bohunického Tatranu Lubomír Němec.

V tomto duchu se za zápasem ohlédli šéfové obou laviček. „Tento výkon bychom chtěli opakovat nadále, takovou hrou se chceme prezentovat. Odehráli jsme výborný zápas, celý tým zahrál špičkově a tak, jak si představuju," radoval se bohunický Kříž. „Bohunice byly o třídu lepší než my a zaslouží si být tam, kde jsou. Předčily nás úplně ve všem, prostě vyhrály jednoznačně a zaslouženě. Náš výkon byl nehodný domácího prostředí," sdělil zklamaný domácí kouč Boušek.

Krajský přebor

Tatran Rousínov - Tatran Bohunice 0:4

Poločas: 0:2

Branky: 19. Petr Kulička, 22. Ondřej Ullmann, 82. Lukáš Trávník, 89. Tomáš Šabršula

Rozhodčí: Miroslav Hovorka – Jiří Špaček, Ondřej Šišma. DS: Květoslav Lasovsk

ŽK: Benda, Dvořák – Musil

Diváků: 160

Rousínov: Řepka – Líznar (46. Karabina), Drobný, Mrnuštík, Pupp – Dvořák (71. Honek), Žoček, Ševčík, Radil (28.Kupčík), Benda – Hartl. Trenér: Milan Boušek

Bohunice: Gruber – Král, Píšek, Musil – Suchý, Fiala (84. Šedrla), Kulička (80. Šabršula), Krejčí (70. Trávník) – Damborský, Burčík (76. Hlavoň), Ullmann (86. Masařík). Trenér: Lukáš Kříž