Jejich další pronásledovatel z Ratíškovic totiž překvapivě prohrál doma s Rohatcem divokým skóre 3:6. Ve stejné skupině zajistil cenný bod Dražovicím gólem v poslední minutě utkání ve Velkých Pavlovicích Tomáš Pelc. V I. B třídě se vyškovské béčko v čele opět bodově odpoutalo od Pačlavic-Dětkovic, které doma klopýtly s Čebínem (0:0). Dvoubodový náskok Vyškovským zajistila posila z áčka Josef Lička, který skóroval pět minut před koncem.

I. A TŘÍDA

Dubňany – Bučovice 0:0

Rozhodčí: Novák – Lucek, Jonáš

ŽK: Sviták, Horný, Pochylý – Hanák, Chalabala, Mikulášek

Diváků: 320

Bučovice: Hanák – M. Kachlík, Hanousek, Mikulášek (76. Němec), Chalabala (74. Koudelka) – Legner (78. Ondráček), Holásek, T. Kachlík, Handlíř – Svoboda, Bil.

V případě vítězství by domácí tým hosty předběhl v tabulce, a jak se ukázalo později, mohl jít i do vedení. Motivace hráčům Dubňan tedy nechyběla a početná návštěva je hnala do útoku. Hosté ale dokázali čelit tlaku rychlými brejky. Hrál se svižný fotbal plný tvrdých soubojů s rušnými momenty před oběma brankami. Průběhu by víc odpovídala remíza s vyšším počtem vstřelených gólů. „Přijeli jsme si pro bod, který jsme získali. Ale mohlo to být i veselejší. V závěru Handlířovu krásnou střelu brankář neuvěřitelně vyškrábl a škoda nevyužitého přečíslení těsně před koncem vinou nepřesné finální přihrávky. Přesto jsem spokojený. V tomto ročníku jsme teprve druhým mužstvem, které si z Dubňan odvezlo bod," chválil trenér Ladislav Kachlík.

Velké Pavlovice – Dražovice 2:2

Poločas: 2:1

Branky: 7. a 19. Šabata – 32. Palla, 90. Starý

Rozhodčí: Kocman – Němeček. Musil

ŽK: J. Galia, Křap, Starý, Pelc, Šmerda (vš. Dr.)

Diváků: 130

Dražovice: Vrána – Král (65. T. Řepka), Vlach, Škarabela, Šmerda – Křap (90. Voborný), J. Galia, T. Pospíšil, Palla – Starý, T. Pelc

Hostům nevyšel začátek, ale postupně hru vyrovnali. V poslední minutě pak i skóre. „Vyrovnat jsme ale mohli i dřív. Šance zahodili Starý a Pelc, ale musím uznat, že i domácí mohli přidat třetí gól. Takže remíza odpovídá průběhu zápasu i šancím obou týmů, což nakonec uznali i domácí," konstatoval trenér Dražovic Miroslav Vlach.

Břeclav B – Šaratice 3:2

Poločas: 3:1

Branky: 5. Radkovič, 27. Tucek, 33. Světlík – 17. Báňa z pen., 74. P. Kalouda z pen

Rozhodčí: Petrucha – Laštůvka, Hrubý

ŽK: Hroch – Matoušek, P. Kalouda

Diváků: 50

Šaratice: Plchut – Cenek, M. Galia, M. Polášek, Rozbořil – Matoušek (59. Flachs), Zlámal, Bukáček, Yagupa (46. Klaška) – Báňa (46. P. Kalouda), Smetana (85. Oravec)

Šaratice omladily sestavu, ale v prvním poločase se to moc neosvědčilo. Dvakrát inkasovaly po chybách při standardních situacích a jednou nedůsledností v bránění ve vlastním pokutovém území, kdy domácí natřikrát dopravili míč za záda brankáře Pavla Plchuta. „Poločas měl skončit 3:1 pro nás, a ne abychom o dva góly prohrávali. Nelíbil se mně přístup některých hráčů," zlobil se hrající trenér Pavel Kalouda, který nastoupil až ve druhém poločase. V něm po střídání měli hosté více ze hry a sahali po remíze. Jenže třetí penaltu po faulu na Klašku se rozhodčí už odpískat neodvážil a šance ze hry hosté neproměnili. „Navíc nám rozhodčí neuznali dva góly, podle mě zcela regulérní. Ale beru to i na sebe. Dvě minuty před koncem jsem si dobře zpracoval balón ve velkém vápně domácích, ale koncovku jsem zvolil špatně. Místo tvrdé střely jsem to měl dát placírkou ke vzdálenější tyči, čas a prostor jsem na to měl, a gólman by pak neměl šanci míč vyrazit. Škoda, průběhu zápasu by odpovídala remíza," řekl Kalouda.

I. B TŘÍDA

Jedovnice – Vyškov B 0:1

Poločas: 0:0. 85. J. Lička

Rozhodčí: Špaček – Procházka, Prudil

ŽK: Gromský – M. Kollár, Sigmund

Diváků: 320

MFK B: Štěpán – Šoupal, Schindler, Kollár, Zezula – Krejčíř, Sigmund, Smutný, Baričák (74. Neubauer) – Račanský (70. Ondra), J. Lička (89. Chubirka)

„Pro nás to bylo těžké utkání, plné bojovnosti ze strany domácích. Z naší strany to bylo dobývání jedovnické branky, což se nám díky trpělivosti a přesné koncovce v samotném závěru i podařilo," komentoval výsledek trenér vyškovské rezervy Petr Kalousek.