Zaslouženě. Domácí byli na zápas pečlivě připraveni. Jak sliboval jejich trenér Milan Valachovič, pohlídali si kanonýra Josefa Čtvrtníčka a hlavně předvedli vysoce taktický výkon a zdravě agresivní fotbal, zatímco hosté tentokrát kupili chybu za chybou. „Vlastně až teď jsme viděli, jak se hraje MSFL. Navíc jsme po dvou vítězstvích byli tak trochu na hrušce a většina hráčů neodvedla výkon, na který mají. Své si uhráli jen Hodinář, Studený a Holub," adresně vyhodnotil příčiny prohry trenér MFK Miloslav Machálek.

Domácí začali velkým náporem, z něhož vytěžili už v jedenácté minutě vedení. To zvýšili těsně před přestávkou, přičemž hosté toho mezitím moc nepředvedli. Druhá půle byla z vyškovského pohledu přece jen lepší, ale bez efektu. „Za stavu 2:0 jsme měli tři gólové šance. Jednu Lahodný a dvě Žoček. Bohužel jsme je nevyužili a v závěru Hanus ukázal, co jsou to fotbalové zkušenosti, a mazácky přeloboval Kollára," litoval Machálek.

Lahodný měl při své hlavičce smůlu, míč orazítkoval jen tyč, Žočka zase vychytal výborný domácí gólman Hlaváč. Vyškovští tak ze severu Moravy vezou první ligovou porážku, která ale nechává Machálka nad věcí. „Jestliže se z ní poučíme, tak to může být i prospěšné. Musím uznat, že domácí mají velmi kvalitní tým. My jsme sice chtěli navázat na výkony z Břeclavi a s Prostějovem, chtěli jsme hrát svůj ofenzivní fotbal, a dělali jsme hrubé chyby v rozehrávce, které soupeř z brejků nekompromisně trestal," konstatoval trenér MFK.

FC Hlučín – MFK Vyškov 3:0

Poločas: 2:0. Branky: 11. Limanovský, 41. Badalyan, 87. Hanus. Rozhodčí: Mikeska. Diváků: 221.

Hlučín: Hlaváč – Žižka, Mac, Heinik – Malcharek (76. Mucha), Dostál, Foltýn, Váňa, Limanovský – Ondrušík (81. Hudeczek) – Badalyan (68. Hanus).

MFK Vyškov: Klimeš – Němeček, Koláček, Hodinář, V. Novotný (46. F. Novotný) – Holub, Lahodný (68. Vrána), Jeřábek, Studený, Urbančok (34. Žoček) – Čtvrtníček.