To jsou hlavní příčiny toho, že vyškovští fotbalisté brali z nedělního zápasu proti Napajedlům jen bod. Premiéra nové divizní sezony před vlastními fanoušky se hráčům MFK nepovedla. „Takhle jsem si začátek svého angažmá u mužstva nepředstavoval. Všichni si musí uvědomit svoji odpovědnost za zápas. Dnes jsem hrubě nespokojený," láteřil po závěrečném hvizdu kouč Zbyněk Zbořil. Remíza je přitom pro domácí ještě příjemná, dohrávali v desíti a přežili pokutový kop.

Hned od prvních minut čekalo na Vyškovské překvapení. Hosté vytáhli svůj atak soupeřovy rozehrávky daleko na útočící polovinu a nedávali nikomu ani metr volného prostoru. „Hrávali jsme jiným stylem, ale na ty fotbalovější týmy to nemělo takový efekt, tak jsme to zkusili takto. Relativně nám to vycházelo, šance byly na obou stranách, ale my dali gól a vedli," poznamenal trenér hostů Martin Onda.

Trefa jeho svěřenců ovšem z aktivního napadání nevznikla. Naopak, pomohl jim k ní kiksem zkušený bek Michal Kollár. Po necelé půlhodině hry mohl být hrdinou, když jeho krásná hlavička lízla břevno, ale hned poté ignoroval při nakopnutém míči hlasitý výkřik vlastního gólmana „mám" a míč zpracovával. Nezvládl to a doslova namazal Postavovi. Ten nezaváhal a z první ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. „Jednoznačně klíčový moment. Nejprve velká možnost při hlavičce, a pak dlouhý balón nikam, s kterým si musíme poradit. Tyhle věci rozhodují," kroutil hlavou Zbořil.

Potvrdil, že poločasová přestávka ve vyškovské kabině nebyla z nejklidnějších, do hry nasadil třetího útočníka Kropáčka a týmu naordinoval vyšší aktivitu. Obraz hry se změnil a přišlo i vyrovnání. Postaral se o něj po Hodinářově rohu a odraženém míči rychlou kličkou i střelou kapitán Petr Voral. „Věděli jsme, že přijde tlak domácích. A už před zápasem bylo jasné, že problém bude hlavně s rohy, Vyškov může přemýšlet, koho tam neposlat, protože hlavičkovými typy jsou tam snad všichni. Tak jsme se nemohli zaměřit na osobku," podotkl Onda.

Voral tak zažehl v duších vedrem sužovaných diváků naději na obrat. Ale po deseti minutách ji uhasil zbytečný faul nešťastníka Kollára v prostoru pokutového území, odkud Postava gól dát nemohl. „Ani žák by tam nefauloval, ale nechci, aby to všechno spadlo jen na něj. Osobní odpovědnost musí být stejná od všech, všichni tomu dnes mohli dát víc," řekl k situaci vyškovský lodivod.

Štěstěna ovšem MFK přála. K exekuci penalty se postavil Kučera, ale mizerně umístěnou ránu Kopáček bezchybným zákrokem zneškodnil. A protože o chvíli později Dufka z voleje nevyužil dalšího defenzivního nedůrazu Vyškova a na druhé straně promarnil svoji chvíli slávy Hradil, skončilo střetnutí remízou.

S tou nebyla spokojena ani jedna lavička. „Nakonec jsme to mohli i vyhrát, pak bych asi mluvil o tom, jak jsme z takového zápasu vytěžili tři body, ale problém je náš obraz hry. Chybu udělá každý, ale jde o to jít do všeho, nemávnout nad žádným balónem. Bohužel, zatím jak v Polné, tak i tady to nebylo ono," zdůraznil nutnost zlepšení Zbořil.

I hostující autobus odjížděl v ponuré náladě. Početní převaha ani penalta k vítězství nevedly. „Před zápasem těžko říct, to by asi byl bod dobrý, ale takhle ne. Tím, jak se to všechno vyvíjelo, je to pro nás určitě ztráta," vyjádřil se Onda.

Divize D, 2. kolo:

Vyškov – Napajedla 1:1 (0:1)

Branky: 60. Voral – 28. Postava. Rozhodčí: Adamec. ŽK: Kollár – Zavadil, Bejtkovský. ČK: 70. Kollár. Diváci: 230.

MFK: Kopáček – Kollár, Jašíček, Hodinář, Koláček – Voral (68. Holásek), Dostálek, Žoček, Novotný (46. Kropáček) – Lička (74. Baričák), Hradil.

Fatra: Krajča – Bejtkovský, Žáček (74. Urbanovský), Zavadil, Vrága – Kutňák, Huťka, Semela, Postava – Kučera, Dufka (79. Večeřa).