On sám způsobil první překvapení zápasu. Ačkoli v létě jako nový šéf lavičky pověsil kopačky na hřebík, o víkendu je znovu obul, aby pomohl přímo na trávníku v roli stopera. „Nebylo to jednoduché do toho po delší době vpadnout. Podle ohlasů ostatních to ode mě nebylo nejhorší, jenže já to můžu těžko potvrdit, když se prohraje a dostaneme tři góly," podotkl.

Už v sedmé minutě musel se spoluhráči skousnout první hostující úspěch. Dlouhý aut prodloužili Krumlovští na zadní tyč, kde stál Řezáč a ten zajistil svým barvám vedení. „Je to nacvičená situace, na podobné signály se na tréninku zaměřujeme. Dobře jsme věděli, že pokud tady prohrajeme, byla by před námi už velká bodová díra. Potřebovali jsme zabrat hned od začátku a taky jsme zabrali," pověděl hostující lodivod Rudolf Holátko.

Rychlé vyrovnání

Z úvodního šoku se ovšem hráči Framozu otřepali. Ve dvacáté minutě se prosadil důrazem David Kubala. Centr do pokutového území propadl až k němu a rousínovský dlouhán si s nabídnutou šancí poradil. Jenže místo klidu a obratu přišla další zaváhání.

Šest minut po Kubalově srovnání stavu nejprve odražený míč po rohovém kopu propálil skrz chumel hráčů až do sítě Procházka. Šestadvacetiletý záložník hostů se po chvíli radoval znovu, když si naprosto osamocen naskočil na přesný centr na zadní tyči a nedal Trnavskému šanci. „Šli jsme tam s tím, že v bráně máme kvůli zranění už čtvrtého gólmana během pěti kol a Vošmera se fotbalu už úplně naplno nevěnuje. Hráli jsme tedy zezadu vyloženě takticky, nemohli jsme to otevřít. A přišel takhle skvělý poločas," zářil štěstím Holátko.

To na rousínovské straně zavládly pochopitelně poněkud odlišné pocity. „Sám nevím, čím to je. Ani Krumlov nás stejně jako ostatní moc nepřehrával. Nikdo nás nijak nevyšachoval, děláme prostě chyby, kterých se nesmíme dopouštět. Sami vidíme, že když to jde v přípravě, nemusí to jít v přeboru. Musíme si to urovnat v hlavách a také proměnit gólovky," prohlásil zatím třígólový střelec Rousínova Oldřich Strnad.

I v neděli se domácí potýkali se žalostnou koncovkou. Za hlavu se držel hlavně Michal Honek, který nevyužil ani jednu ze svých stoprocentních brejkových situací. Snížit mohl z bezprostřední blízkosti i Benda a nebyl sám. „Jdeme několikrát sami na brankáře, nedáme. Pak uděláme tři chyby vzadu a je konec. Další šance snad ani neměli. Je to zakleté, absolutně se přestalo dařit," smutnil Boušek.

Jeho svěřenci se díky porážce 1:3 ocitli na nelichotivém předposledním místě. Co s týmem dál? „Tohle už není náhoda, musíme s tím něco dělat. Říkali jsme si, že to přijde, ale i ta jediná výhra nad Ivančicemi ztrácí význam, když jsou poslední. A my těsně před nimi. Je to na zvážení, takhle to dál nejde," dodal.

Zatím probíhá hledání nových posil. První by mohl být vyškovský devatenáctiletý mladík Lukáš Mrnuštík a podle vedení rousínovského klubu se jedná i o dalších.

Krajský přebor

5. kolo:

Framoz Rousínov – FC Mor. Krumlov 1:3

Poločas: 1:3.

Branky: 20. Kubala – 7. Řezáč, 26. a 36. Procházka.

Framoz Rousínov: Trnavský – Hartl, Kubala, Boušek, Pupp – Daněk, Žoček, Sedláček, Krejčíř – Strnad (46. Benda), M. Honek.

FC Moravský Krumlov: M. Vošmera – Klodner, Zelníček, Hlučil, Jursa – Machotka, Matějka, Kabelka, Řezáč (80. D. Vošmera) – Procházka, Svoboda (86. Číhal).

Diváci: 70.