Svěřenci trenéra Milana Bouška totiž v dobrém tempu vydrželi jen poločas, a když se v závěru nadechovali k náporu, doplatili na chybu hlavního arbitra Františka Tichánka.

Prvních pětačtyřicet minut se hrálo prakticky na polovině domácí Dosty, která spoléhala jen na rychlé brejky, ale nebezpečná v nich moc nebyla. Ani šance aktivnějších hostů sice nelze označit za stoprocentní, ale gól i dva z nich Tatran dát mohl. Ve dvanácté minutě se k odraženému míči dostal Pupp, brankáře Bačíka sice přeloboval, ale na brankové čáře zachránil jeden z bystrckých obránců. O sedm minut později se Dvořák z pravé strany prokličkoval až k brance, jenže levačkou už z těžkého úhlu trefil jen boční síť. Přihrávka do ohně by asi měla větší naději na úspěch. Za minutu na to stejný hráč sklepl Kupčíkovi, tomu se na velkém vápně zcela otevřela domácí branka, ale nejzkušenějšímu rousínovskému fotbalistovi se rána nepovedla. A byl to opět Kupčík, který se ve třicáté minutě prakticky na stejném místě dobře uvolnil, jenže místo střely volil přihrávku doleva, kde akce skončila. „První poločas nebyl z naší strany špatný a je škoda, že jsme nevyužili své slušné příležitosti. Naše vedení by určitě ovlivnilo dění v celém druhém poločase a bylo by zasloužené. Bohužel hned po přestávce přišlo to, čeho jsem se obával. Naše chyba při standardní situaci, kterou soupeř využil. To nás na pětadvacet minut srazilo do kolen a hráli jsme špatně," litoval nevyužité první půle trenér Tatranu Milan Boušek.

Zbytečný gól

Zmíněná hrubka přišla hned tři minuty po přestávce. Domácí Urban dobře kopl trestný kop a tečovaný míč pak ve skrumáži dorazil zblízka Musil. Dosta pak ovládla hřiště. Čtvrt hodiny před koncem se odraženého míče zmocnil Lízal a své sólo zakončil s velkým přehledem, obstřelením bezmocného brankáře Řepky. „V přestávce jsme si řekli, že musíme hrát úplně jinak a povedlo se to. Já si myslím, že mělo být rozhodnuté mnohem dřív. Dali jsme regulérní gól na 2:0, když se srazili jejich brankář se stoperem, my jsme dorazili do prázdné branky, a rozhodčí nepochopitelně zapískal faul," řekl domácí trenér Bohumil Smrček.

Spornou situaci si opravdu zavinili hosté sami, ale atak domácího útočníka ovšem sudí posoudil správně jako faul. Naproti tomu deset minut před koncem se nepochopitelně zmýlil. Střídající Honek dostal ideální kolmý pas mezi stopery, v samostatném nájezdu udělal Bačíkovi kličku a mohl jít sám do prázdné branky. Jenže zastavil ho faul domácího brankáře ponechaný bez potrestání. Zřejmě i proto, že by výborný domácí gólman musel za zmaření vyložené šance opustit trávník. „Škoda, že rozhodčí ten jasný faul neviděl. Z penalty jsme mohli dát kontaktní gól a bylo ještě poměrně dost času s výsledkem něco udělat. Přiznávám, že jsme sem jeli pro bod a podle průběhu zápasu by remíza určitě byla spravedlivá. My jsme byli lepší v prvním poločase, domácí ve druhém," konstatoval Boušek.

Další klíčový moment zvedl po utkání vlnu emocí. Možná i proto, že Rousínov byl nakonec opravdu blízko vyrovnání, jenže Žočkův gól z penalty za sražení pronikajícího Bendy přišel pro hosty velice pozdě. „Z mé pozice jsem tu první situaci moc neviděl, tak to nechci komentovat, ale odpískaná penalta v poslední minutě rozhodně nebyla. Ale k té akci vůbec nemuselo dojít. Vedeme 2:0, můžeme to v poklidu dohrát, ale zbytečně vodíme balón a nabídneme soupeři šanci. Ale ve druhém poločase tam z naší strany bylo vidět zlepšení a místy i věci, které chceme hrát," shrnul domácí kouč Smrček.

Krajský přebor

Bystrc – Rousínov 2:1

Poločas: 0:0. Branky: 48. Musil, 75. Lízal – 89. Žoček z pen. Rozhodčí: Tichánek – Mayer, Vajdík. DS: Kundelius. ŽK: Urban – Mikloška, Baričák. Diváků: 160.

Bystrc: Bačík – Tofl, Bárta, Smejkal, Veleba – Mezlík (60. Lízal), Urban, Ponížil, Košulič – Musil, Sodomka (70. Kratochvíl). Trenér: Bohumil Smrček.

Rousínov: Řepka – Mrnuštík, Beneš, Drobný, Baričák – Krejčíř (57. Honek), Žoček, Mikloška (84. Lacek), Kupčík (59. Benda), Dvořák – Pupp (70. Radil). Trenér: Milan Boušek.