KRAJSKÝ PŘEBOR

Ivančice – Rousínov 5:0

Poločas: 4:0. Branky: 4. z penalty a 36. Čožík, 7. T. Jacko, 44. Štěpanovský, 48. Holý.

Rousínov: Řepka – Mrnuštík (46. Daněk), Beneš, Lacek, Pospíšil – Honek, Žoček, Kupčík (61. Radil), Dvořák – Pupp (46. Holásek), J. Lička.

Ještě se ani nezačalo pořádně hrát a už se fotbalisté museli vrátit do šaten, protože na hřiště padaly proudy vody. Po zhruba deseti minutách se pokračovalo, jenže promáčený terén technickému Rousínovu evidentně „nevoní". Než se hráči znova soustředili na fotbal, padly do sítě jejich brankáře dva míče. „První byl z naprosto zbytečné penalty, druhý po hrubce. My jsme prostě hodně špatní vzadu a trápíme se s tím od začátku nové sezony. Přitom jsem měl dojem, že domácí čekají, s čím vyrukujeme. Jenže my jsme jim nabízeli šance a oni je proměňovali," konstatoval trenér Rousínova Milan Boušek.

První půli tak režíroval především domácí střelec Čožík. Penalta byla po faulu na něj a sám ji proměnil, pak přidal ještě gól a na obou dalších se podílel. „V prvním poločase byli domácí velice produktivní. My se musíme vrátit k fotbalové poctivosti, která nás zdobila na jaře. Nemyslím si totiž, že by to bylo o nějaké nabourané psychice. Když jednou vyhrajete 7:1 a hned na to prohrajete 0:5, tak je to o přístupu k zápasu," naznačil Boušek, co asi bude hlavním tématem jeho hodnocení utkání.

Na vyladění mužstva bude mít o týden víc. Zápas s Jevišovicemi Rousínov odložil, protože má zástupce, Miloše Žočka, v jihomoravské reprezentaci v kvalifikačním turnaji na Regions cup, který se od úterka hraje v Srbsku.

I. A TŘÍDA

Dražovice – Ratíškovice 1:3

Poločas: 1:2. Branky: 31. Novotný – 5., 42. a 57. Bábíček.

Domácí neuhlídali útočníka Jakuba Bábíčka, autora všech tří branek hostů. Ratíškovicím se naopak Tomáše Pelce eliminovat podařilo. Po vyrovnaném průběhu tak všechny body putovaly na Slovácko. „Byl to vyrovnaný, rušný a bojovný zápas se šancemi na obou stranách. Štěstí se i díky střelecky disponovanému střelci Bábíčkovi přiklonilo na naši stranu. Za výhru jsme rádi. V Dražovicích jsme totiž uspěli vůbec poprvé," uvedl hostující trenér Petr Kopl.

Klíčový moment přišel v závěru prvního poločasu, kdy po Kordulově přihrávce vrátil vedení na stranu Baníku Bábíček. Po přestávce Dražovice bojovaly a snažily se zápas zdramatizovat. Brankář Myšák však hosty při několika jejich šancích podržel.

I. B TŘÍDA

Rousínov B – Bohdalice 0:3

Poločas: 0:3. Branky: Sádlík 2, Hladký. Bohdalice: Paštěka – Brovjak, Pacejka, Jašíček, Ondráček – Hladký, Podaný, Sádlík, Kummer (85. Korkovan) – Neděla (46. Kudlička), Smejkal (76. Vaculčík).

Derby mělo překvapivě jednostranný průběh. Domácí tým působil chladným dojmem, evidentně mu vázla souhra. Hosté tak měli pozici usnadněnou a rozhodli už do poločasu. „Z naší strany to bylo povedené utkání. Kluci jej odmakali a až na malé výjimky jsme měli průběh pod kontrolou. Kromě tří gólů jsme mohli dát i další, takže si myslím, že naše vítězství je zasloužené," řekl trenér hostů Bedřich Kolář.

Vyškov B – Tišnov 4:2

Poločas: 3:1. Branky: 19. a 83. M. Lička, 13. F. Novotný F, 16. J. Čtvrtníček – 41. Traore Mohamed, 59. Ayebeng.

Vyškov B: Štěpán – M. Kollár, Vrána, Ondra, Gottvald – P. Čtvrtníček, M. Lička, Sigmund, Neděla (62. Račanský) – J. Čtvrtníček, F. Novotný (85. Pataki).