„Herně to nebyl strašný začátek, zakončení ale šílené. Mohli jsme vyhrávat třeba o čtyři branky a soupeři by byli v troskách. Takhle vyšla jejich taktika přežít a pak zkusit něco vytvořit v útoku," řekl trenér Framozu Petr Krahulec. Když totiž Novosedelští na vlastním trávníku přidali štěstí v koncovce a pořádný kus bojovnosti, zrodilo se první překvapení krajského přeboru na úkor velkého favorita.

Domácí hosty nalomili už z první slušné příležitosti. Ve dvaadvacáté minutě přišla akce po křídle a míč putoval po ose Knee, Janůvka a Mucala až do brány. „Nezachytili jsme začátek, ale ustáli jsme toho strašně moc, skvěle nás podržel gólman. A když pak jdete hned na to do vedení, hraje se lépe," konstatoval kouč Novosedel Bohdan Ryšavý.

Do poločasu se už nic zásadního nestalo, druhý úder si Sokol nechal na návrat z kabin. Po deseti minutách Mucala zpracoval zdánlivě ztracený zakopnutý míč, předložil Svízelovi a ten dával prakticky do prázdné brány. Pro Framoz tak vznikla nečekaná kritická situace. „Musíte už hrát vyloženě ofenzivě, doslova vabank, na nic se neohlížet a vrhnout všechno do útoku. Doufal jsem, že se trefíme a tím to prolomíme," prozradil Krahulec.

Rousínovský zásah do černého opravdu přišel, jenže pozdě. Šest minut před koncem normální hrací doby hosté dobře roztáhli kombinací domácí obranu a Buršík dal svým barvám naději. Ta ovšem trvala jen pět minut, když uhasla po kuriózní situaci. Brankář Trnavský si diskusí vyřizoval účty s novosedelským útočníkem, jenže mezitím se po autu míč vrátil do hry a on se nestihl vrátit na své místo. Skluzem toho využil Štyks a stvrdil tak tříbodový zisk pro domácí. „Nezodpovědnost, jinak se to nedá nazvat. Ale není to jen jeho chyba, znovu neproměňujeme i ty největší šance. Sice jsme dokázali, že umíme hrát dobrý fotbal, ale bez finální fáze to nejde. Mužstvo pak znervózní, začne být přetížená i obrana a takhle to dopadá," láteřil lodivod poražených.

To Sokol měl pochopitelně z výhry 3:1 velkou radost. „Spokojenost veliká. Pro oko diváka to určitě byl povedený fotbal, myslím si, že soupeř bude hrát špici tabulky, a my jsme ho hned dokázali porazit. U nás byl cítit velký týmový duch, dařilo se i herně, snad to bude pokračovat," vyslovil přání Ryšavý.

Krajský přebor

1. kolo:

Novosedly – Framoz Rousínov 3:1 (1:0)

Branky: 22. Mucala, 55. Svízela, 89. Štyks – 84. Buršík. Diváků: 120.

Rousínov: Trnavský – Hartl, Boušek, Kubala, Pupp – Daněk, Svoboda, Havel, Buršík – Králíček, M. Sedláček (střídali: Krejčíř, Benda, J. Sedláček).