Téměř čtvrthodiny trvalo oboustranné sondování soupeře. Ve 13. minutě se Žoček na vlastní polovině pokoušel o kličku, zkušený Michal mu míč vypíchl a nikým neatakován po pár krocích tvrdou ránou k levé Kopáčkově tyči nedal vyškovskému brankáři šanci. Gól stanovil ráz zápas na další dlouhé minuty a navíc se chybou prakticky odboural sám Žoček.

„V každém zápase dostaneme branku z první šance, dneska to bylo z první střely. Po gólu jsme na čtvrt hodiny vypadli ze hry. Úplně jsme upustili od toho, co jsme chtěli hrát. Nehráli nám klíčoví hráči, jako je Žoček, kterého chyba srazila dolů. Hráči by měli být víc odolní," konstatoval trenér Vyškova Zbyněk Zbořil.

Vrchovina prakticky do konce poločasu opanovala vyškovský trávník. Hrála kombinačně a přece i jednoduše a rychle dopředu. Několik jejich akcí hrozilo gólem. Domácím nabídl šanci jen Follprecht, ale Hradil jeho kiks ve vlastním pokutovém území ve 40. minutě nepotrestal.

„Chtěli jsme napravit ztrátu z domácího zápasu s Bohunicemi a to se nám částečně podařilo. A celkově myslím, že jsme tady nezanechali špatný dojem," kvitoval výkon svého týmu trenér hostů Richard Zeman.

Místo nevýrazného Martina Ličky poslal Zbořil do druhé půle pohyblivějšího Pallu, na hrot se vysunul Hradil, a také Palla se víc věnoval útočení, než práci záložníka. Vyškovští si vytvořili tlak a také šance, Hradil, Dostálek, jenže dlouho bez gólového efektu. Zbořilovi pak vyšel i další zásah do mužstva. V 71. minutě vysunul na hrot dlouhána Michal Kollára. Defenziva Vrchoviny musela reagovat, což umožnilo Dostálkovi ze druhé vlny proběhnout na Pallův oblouček až k brankové lajně a zpětně předložit Hradilovi gólovou přihrávku.

I po vyrovnání hosté potvrzovali, že divizi nevedou náhodou. Zase zvýšili obrátky a zase byli vpředu nepříjemní, ale pozorná domácí obrana domácí jim povolovala jen střelbu ze středních a větších vzdálenosti. Při ní měli hosté mušku vychýlenou. Rozhodnutí měl na kopačce deset minut před koncem Hradil, ale Pallovu střílenou přihrávku volejem z malého vápna prodloužil těsně mimo branku.

„Bod je málo, šli jsme zápas vyhrát. Nezopakovali jsme výkon z Třebíče, bylo tam moc zkažených přihrávek v přechodu do útoku a hlavně jsme v první půli prohráli většinu soubojů. Zatím se nám nedaří mít vývoj zápasů v našich rukách, Pro druhý poločas jsme to přeskládali, dali jsme tam víc běhavých typů, a ten bod jsme si určitě zasloužili. A měli jsme vyhrát, ta Hradilova šance byla tutová," se smíšenými pocity zhodnotil Zbořil zápas.

Jeho protějšek Zeman byl výstižnější. „Bod z Vyškova beru a řekl bych, že odpovídá hře. My jsme byli lepší první poločas. Soupeř nás ve druhé půli místy zatlačil. Nás může mrzet, že jsme z první půle nevytěžili víc. Na druhý gól jsme měli. Ale po vyrovnání měli domácí další tutovku, takže, jak říkám, bod z Vyškova má svoji cenu," řek kouč Vysočiny.

Divize D, 4. kolo:

MFK Vyškov – SFK Vrchovina 1:1 (0:1)

Branky: 74. Hradil – 13. Michal. Rozhodčí – Drápal, Verdal. Řezníček. ŽK: Follprecht, Michal (oba Vrchovina). Diváků: 290.

Vyškov: Kopáček – Koláček, Hodinář, Jašíček, M. Kollár – Hradil, Dostálek, Voral, Žoček (81. Jeřábek), F. Novotný (71. Baričák) – Lička (46. Palla). Trenér: Zbyněk Zbořil.

Vrchovina: Vítek – Buchta, Smetana, Follprecht (82. Chmelíček), Wolker – Kolařík (85. Brabec), M. Skalník, Michal, K. Skalník, Šandera – Zedníček.

Po minutách:

9. Po centru Novotného byla Ličkova hlavička jen symbolická.

13. 0:1 – Michal. Žočkovi sebral míč při kličce a měl dost času z pětadvaceti metrů poslal dělovku přesně k levé tyči. Kopáček neměl nárok.

15. Z ideální střelecké pozice vystřelil Lička z trestného kopu jen slaboučkou ránu do zdi.

17. Z podobné pozice pálil na druhé straně Follprecht o hodně líp, pro změnu nad branku.

21. Autor gólu Michal po zemi prostřelil vyškovskou obranu a trefil přesně do Kopáčka.

23. Do střelecké pozice se na levé straně dostal Dostálek, jenže volil centr, který obránci srazili.

40. Follprechtův kiks Hradil nepotrestal, zprava šel sám na brankáře, ale se střelou zaváhal a obránce ho stihl zablokovat.

41. Rychlý brejk hostů po levé straně vypadal hodně nebezpečně, naštěstí Šandera střílel mimo.

42. Tísněný Jašíček pár kroků od brankové čáry napálil nohy atakujícího Šanderu a míč obloukem přeletěl přes břevno.

45. Další nebezpečný brejk hostů pokazil sám autor Wolker nadbytečnými kličkami.

45. Tentýž hráč dostal dobrou pozici pro trestný kop. Z levé strany kroutil míč do protější šibenice, ale nezakroutil.

46. I druhou půli začali hosté špatně stříleným trestným kopem.

48. Hosté stříleli často a nebezpečně z dálky, naštěstí nepřesně, jako Michal Skalník.

49. První Hradilova šance po centru Novotného skočila na břevnem. Na míč nabíhal i Palla, ale nedosáhl na něj.

56. Hradil proběhl obranou hostů na pravé straně a Dostálek po jeho zpětné přihrávce z pozice uvnitř pokutového území těsně minul vzdálenější tyčku.

57. Follprecht z trestného kopu po zemi Kopáčka nepřekvapil.

58. Výborně hrají motor novoměstského týmu Michal tentokrát trestný kop z dobré pozice zcela pokazil.

64. Pallův náběh vypadal nadějně, jenže vyškovský mladík vystřelil vysoko nad.

66. Obránci Vyškova před Kolaříkem ustoupili, střelec ale jedovatou ránu namířil přímo doprostřed branky.

71. Domácí trenér Zbořil sáhl ke hře na tři útočníky na hrot se vysunul Michal Kollár.

74. 1:1 – Hradil. Zblízka pohotově zavěsil po Dostálkově zpětné přihrávce od brankové lajny, kam si vyškovský dirigent doběhl pro oblouček od Pally.

77. Hosté na vyrovnání reagovali zvýšenou aktivitou, ale střely ze středních vzdáleností ze hry i z trestných kopů byly nepřesné.

79. Dostálek ze třiadvacet metrů střílel z trestného kopu tvrdě, ale jen do zdi.

80. Palla si krásně stáhl těžký míč, utekl po pravé straně a střílenou přihrávkou našel Hradila v malém vápně hostů. Autor prvního gólu ale tentokrát ve stoprocentní šanci zakončit nedokázal.