Okresní fotbalový fanoušek si mohl po dlouhé době užít střetu Vyškov versus Rousínov. Týmy, dělící jedna výkonnostní úroveň, se sice potkaly v zimě na brněnském turnaji v Líšni, ale na Vyškovsku už je to od posledního vzájemného zápasu poměrně dlouho. Letošní léto na tom nemělo původně nic změnit, jenže Vyškov vypadl z poháru a termínové okno po domluvě s okresním rivalem rychle zaplnil.

O víkendu tak došlo k derby na hřišti v Kroužku. „Je to vždy něco výjimečného, i v době přípravy. Známe se dokonale, trenéři, hráči. Zkoušíte nové hráče, ale s nim je to něco navíc," potvrdil asistent vyškovského kouče Valdemar Horváth.

Hrál se kvalitní fotbal s poměrně nečekaným výsledkem. MFK začal dobře. Vytvořil si herní tlak, ovšem bez brankového zakončení. Vlastně ne tak úplně, síť se rozvlnila, jenže na druhé straně. To Honek zatáhl míč po straně, našel na hranici pokutového území Strnada a ten křížnou ranou otevřel skóre. „Zezačátku byli jasně lepší a my se z toho nemohli dostat. Ale ten gól hodně pomohl," potvrdil význam první úspěšné rousínovské rány lodivod Milan Boušek.

Druhou ránu Framoz Vyškovským zasadil až po přestávce. Rychlá kombinace zleva vyústila v ideální přihrávku Bendy na mladého Tomáše Honka, který míč uklidil do prázdné brány. „Vycházely nám akce po lajnách, s celkovou hrou můžeme být spokojeni. Využíváme mladé hráče, vytvářeli jsme si šance, mohli jsme naše vítězství potvrdit i dalšími góly. Vědu bych z toho ale nedělal, Vyškov během zápasu obměnil v podstatě půlku mančaftu," dodal.

MFK porážku taky nepřeceňuje, ale třetí nezdar bez jediného úspěchu si uvědomuje. „Prostě jsme prohráli. Měli jsme tři, čtyři velmi dobré příležitosti, nepodařilo se je dotáhnout do konce a bez gólu se vyhrát nedá. Naše tempo postupně upadalo, nějak jsme neměli sílu, nechci to omlouvat, ale byl to hodně náročný týden, hráli jsme tři zápasy. Zdá se, že vyvrcholila únava, Rousínov vyhrál zaslouženě," uznal Horváth.

Reparát po třech letních porážkách mohou Vyškované složit už ve středu. Ale snadný soupeř je nečeká, v Radslavicích se od sedmnácti hodin postaví proti 1. HFK Olomouc. Hanáci ještě v červnu bojovali o první ligu, jako nováček zaznamenali nejlepší výsledek klubové historie, ale finanční potíže je srazily až do třetí ligy, tedy moravskoslezské. „Jejich kádr se podstatně změnil, ale obrovská síla je tam pořád, druhá liga je přece úplně o něčem jiném než divize. Mají zkušenosti na rozdávání. Navíc pro mě to bude zvláštní i tím, že jsem tam dva roky trénoval," připomněl.

V sobotu se pak jeho družina představí na hřišti Sparty Brno. Zahálet nebudou ani Rousínovští, ti se v sobotu ráno vydají do Slavkova u Brna.

Příprava

Framoz Rousínov – MFK Vyškov 2:0

Poločas: 1:0. Branky: Strnad, T. Honek. Hráno v Kroužku.

Framoz: Trnavský – Daněk, Hartl, Radil, Pupp – M. Honek, Miloš Žoček, Kupčík, Sedláček – Benda, Strnad. Střídali: Ustohal, Legner, T. Honek, Krejčíř.

MFK: Kollár – Machálek, Hodinář, Koláček, Čoupek – Vrána, Jeřábek, Žoček, Dvorský – Novotný, Kucharčuk. Střídali: Baričák, Mrnuštík, Urbančok, J.Lička.

Další zápas

Středa 24. července, 17.00 hodin

MFK Vyškov – HFK Olomouc

Hřiště v Radslavicích