S tím se velmi zvedla i celková atmosféra v břeclavské kabině i celém klubu. Trenér Ivan Dvořák to sportovně vůbec netají. „Ta šňůra osmi porážek za sebou byla velice nepříjemná. Leželo to na nás. Teď se nám dýchá mnohem líp. A taky hrajeme líp. A musím říct, že herně to bylo dobré i ve Velkém Meziříčí, kde jsme prohráli," sdělil bývalý vynikající hráč.

Jím zmíněná šňůra porážek začala posledním podzimním kolem ve Vítkovicích a skončila 4. května domácím vítězstvím nad HFK Olomouc 2:1. Jarní bilance Břeclavských ovšem zůstává velmi nepříznivá. Dvě výhry a osm proher při skóre 8:27. Ještě hrozivěji vypadá statistika zápasů venku, kde MSK jen dvakrát remizoval jedenáctkrát odešel poražený.

Proto v situaci, kdy potřebuje každý bodík, považuje Dvořák MFK Vyškov za velmi těžkého soupeře. „Jejich mužstvo znám, u nich se toho moc nemění. Určitě jsou právem v horní polovině tabulky. Ale my teď nemůžeme moc hledět na soupeře nebo počítat ztráty našich konkurentů. V posledních čtyřech kolech prostě musíme uhrát co nejvíc bodů a doufat, že to bude na záchranu stačit," naznačil sobotní cíle.

Dvořákovou výhodou je, že může počítat se všemi hráči, kteří se podíleli na vítězství v minulém kole nad Mohelnicí (3:2). Chybět bude jen Diviš a otazník visí nad Lysoňkem, který se doléčuje z nemoci. Sám trenér ovšem vyloučil, že v tomto případě bude platit pravidlo, že vítězná sestava se nemění.

V plné zbroji nemůže vyrazit na trávník domácí tým. V Prostějově přišel po zákroku soupeře o kapitána Michala Jeřábka, který bude se zraněným kotníkem vyřazený ze hry do konce sezony. Naopak zcela v pořádku už je Václav Novotný, po zranění bude mezi náhradníky připravený i Filip Studený.

Příliš individuální hra

Vyškovští hrají systémem dvě vítězství – dvě porážky. Nyní je tedy na řadě výhra a snad i základ delší vítězné série. „Břeclav sice bojuje o život, ale věřím, že uspějeme. Ale bude nutné vrátit se k tomu, co jsme praktikovali ve vítězných zápasech. Tedy ke kolektivnímu výkonu. V minulých utkáních jsme hráli příliš individuálně, víc na sebe než pro mužstvo. Hráčům, kterých se to týká, jsme to také důrazně vysvětlil," řekl trenér MFK Jan Trousil.

27. kolo:

MFK Vyškov – MSK Břeclav

Sobota 21. května, 16.30 hodin, stadion Za Parkem.

Tabulka:
8. Vyškov 26 10 7 9 45:30 37
16. Břeclav 26 4 6 16 27:61 18

Na podzim: Břeclav – Vyškov 1:1 (1:0), branky: 35. Simandl z pen. – 77. Studený.