Vyškovským se pak nedařilo ani na domácím trávníku a Hlučínu opět nedali gól a prohráli. „U nich to bylo jakousi fotbalovou naivitou, doma pak trochu nešťastně. Rozhodně z těchto výsledků pro sobotní zápas nic nevyplývá," velmi stručně se k prvním ligovým kontaktům s Hlučínem vrátil vyškovský trenér Miloslav Machálek.

Před sobotním utkáním obou soupeřů v Hlučíně jsou karty rozdány jinak. Vyškovští už netěží z nováčkovského elánu, ale navzdory zaplněné marodce hlavně z vlastních fotbalových předností. „Viděl jsem tři jejich podzimní zápasy. Vyškov má mladé mužstvo produkující agresivní a běhavý fotbal. Má tam rychlostní typy hráčů jako Urbančok, Přerovský, přitom je dobře řízené zezadu, i když nevím, jak je teď na tom zdravotně Honza Trousil. Ale i kdyby nenastoupil, tak je tam velmi dobrý stoper Krejčí, kterého jsem vedl v Břeclavi. Ale především moc dobře vím, že starý lišák Machálek na nás určitě vymyslí něco speciálního. Při dnešních možnostech vidět hodně zápasů určitě najde každou naši slabinku," zdůraznil trenér Hlučína Milan Valachovič.

Jak bylo naznačeno, musí Machálek prioritně řešit vlastní problémy se zdravotním stavem týmu. „Zraněných máme pořád moc. Teď k nim přibyli Němeček a Lahodný, o startu Trousila také pochybuji. S tím se ale potýkáme před každým zápasem. V Hlučíně nás čeká těžké utkání. Už tak dost zkušené mužstvo posílil Martin Foltýn, který hrával první ligu za Baník Ostrava," upozornil kouč MFK.

Příchod třiadvacetiletého fotbalisty, který v nové sezoně oblékl dres Baníku ve třech zápasech, nakonec ale o místo v ligovém kádru přišel, spojuje Valachovič s nepříliš vydařeným startem svého týmu do nové sezony. „Začátek nám moc nevyšel. Po loňském dobrém umístění (Hlučín obsadil šesté místo, pozn. red.) jsme si možná mysleli, že to půjde samo. Měli jsme potíže hlavně ve středu pole, kam se musel stáhnout Sasín. Martin je klasický střední halv a jeho výhodou je, že se vrací do známého prostředí. Jednou se od nás odrazil do ligy a s tímto cílem k nám znovu jde. Sám projevil zájem u nás hrát a já jsem rád, že ho mám zpátky v kádru," pochvaluje si Foltýnův příchod trenér Hlučína.

V minulém kole remizoval Hlučín v Mohelnici 1:1. Ve druhém poločase dostal hosty do vedení po Hanusově přihrávce Dostál, za domácí čtvrt hodiny před koncem srovnával po rohovém kopu Yunis. Z Valachovičova hodnocení vyplývá, že utkání mělo podobný průběh jako vyškovská remíza na stejném trávníku v prvním kole. „Byla to zasloužená remíza. Na úzkém hřišti to byl spíše boj než fotbal. Domácí se snažili hrát jednoduše, měli ve svém středu vysoké hráče, na které směřovali nakopávané balony. Nám se podařil první poločas přežít bez úhony, všechno jsme vzadu uskákali," konstatoval hlučínský kouč.

Od utkání s Vyškovem ale očekává vítězství, i když podobně jako Machálek má několik zraněných hráčů. „Určitě nebudou hrát Badalyan a Galvas, ale máme dostatečně široký kádr, abychom je adekvátně nahradili. Vyškov je silný, ale měli bychom vyhrát," plánuje Valachovič.

MSFL – 9. kolo:
FC Hlučín – MFK Vyškov
Sobota 26. září, 16.00 hodin, ulice U Stadionu

Postavení v tabulce:
3. Vyškov 8 4 2 2 20:8 14
9. Hlučín 8 3 2 3 11:7 11

Zápasy v minulé sezoně:
Hlučín–Vyškov 3:0
Vyškov–Hlučín 0:1