Tasovické fotbalové poměry jsou totiž hodně specifické a plichtu hostující týmy většinou berou za zisk. Potvrdil to i trenér MFK Zbyněk Zbořil. „Tasovice jsou doma hodně nepříjemný soupeř. My jsme se dokázali v tvrdosti a agresivitě v soubojích domácím vyrovnat, což byl posun oproti minulému kolu v Bohunicích, kde jsme body a zápas jen odevzdali. Nebyl to žádný velký fotbal, obě mužstva umí hrát mnohem lépe, ale bod jsme vybojovali a toho si cením," netajil kouč Vyškova.

Hosté začali lépe, kontrolovali střed hřiště. Jejich převaha ale končila před domácím pokutovým územím, i když některé akce zejména Hradila vypadaly nebezpečně. Postupem času se hra vyrovnala a do konce zápasu byl to především boj muže proti muži. „Hráčům jsem před utkáním zdůrazňoval, že Vyškov má silnější mužstvo, než napovídá jeho postavení v tabulce. Možná na to mysleli až moc a pětadvacet minut jsme měli ze soupeře evidentní respekt. Hodně prostoru jsme nechávali Dostálkovi, který toho dokázal využít," přiznal trenér Tasovic Tomáš Šťastný.

Ve druhé půli už byli iniciativnější domácí, ale k vedení se dostali hodně lacino, když hosté nezvládli situaci po autovém vhazovaní. Vyškovští oplatili podobnou mincí po standardní situaci, kterou využil Michal Kollár.

„Když jsme dali gól, věřil jsem, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Ale tady se projevila vyškovská zkušenost a umění Dostálka, který přesně poslal trestný kop, po němž Vyškov vyrovnal. Proto mám z utkání smíšené pocity. Remíza asi odpovídá průběhu zápasu a Vyškov potvrdil, že má kvalitní mužstvo, ale přesto si myslím, že jsme měli vyhrát," řekl trenér Tasovic Tomáš Štastný, který chválil i výkon vyškovské posily Petra Čoupka.

Ten nastoupil na postu levého obránce a po příchodu Michal Kollára se vysunul na kraj zálohy , odkud víc podporoval závěrečnou útočnou aktivitu celého mužstva. „Zahrál dobře, i když bylo vidět, že se s mužstvem teprve seznamuje. Já jsem s jeho výkonem spokojený," komentoval Čoupkův výkon Zbořil.

Sám bývalý hráč prvoligových klubů Ostravy, Slovácka a Brna vyzdvihl především kolektivní výkon svého nového mužstva. „Byl to vydřený bod a remíza je spravedlivá, i když si myslím, že jsme mohli víc vytěžit z dobrého úvodu. Já se cítím víc levým obráncem, ale je to na trenérovi, kam mě postaví. Ve Vyškově je kvalitní mužstvo a dobrá parta, která mě přijala výborně. V kabině je sice trochu znát, že se momentálně nedaří, že se neproměňují šance, ale já věřím, že se budeme zvedat. Chce to zlomit, udělat jeden dobrý výsledek. Doufám, že to bude už teď s Otrokovicemi," přeje si Petr Čoupek.

Divize D

Sokol Tasovice – MFK Vyškov 1:1 (1:0)

Branky: 74. Vyžrálek – 83. M. Kollár. Vyškov: L. Kollár – Koláček, Hodinář, Jašíček (72. Urbančok), Čoupek – Baričák, Žoček (72. M. Lička), Dostálek, Voral, F. Novotný (60. M. Kollár) – Hradil.