Po Rousínovu tedy s dalším účastníkem o jeden stupínek nižší třídy, přičemž v některých aspektech si tato utkání byla podobná. Především výraznou změnou po větším poločasovém prostřídání. Na solidním trávníku v Ořechově u Brna byl rozdíl jedné třídy vidět jen v prvním poločase. Na rychlý Hradilův gól ale „namazali" kiksem sami Brňané a Hradil samostatný nájezd na brankáře Stehlíka bezpečně proměnil. Po Hodinářově rohovém kopu měl blízko ke skórování hlavičkou Jeřábek, Machálkovu ránu tečovali obránci a zasvištěla těsně kolem šibenice. Hradil pak zblízka u tyče nestačil do sítě usměrnit centr Vrány a za šanci lze označit i Čoupkův trestný kop, i když se mu moc nepovedl. Střílel ale z ideální pozice levačkou z dvaceti metrů trochu zprava. Střela šla nad branku.

Dobrý soupeř

Brněnská Sparta se na jaře vyšplhala až na druhé místo krajského přeboru, a také v Ořechově mladý tým trenéra Rostislava Horáčka ukázal proč. Jeho brejky byly jednoduché a rychlé a tudíž velice nebezpečné. Nejblíže k vyrovnání byl po jednom z nich ve 36. minutě výborně hrající Fuksa, ale z pravé strany trefil jen boční síť. A v poslední minutě málem potrestal okénko ve středu vyškovské obrany stoper Lerch. Stylovou hlavičkou po vysokém výskoku střílel dolů, ale ve skrumáži před jen přihlížejícím Kollárem trefil nohy jednoho z obránců.

Zatímco Sparta střídala převážně hokejovým způsobem, vyškovský kouč Valdemar Horváth vyslal do druhé půle pět nových hráčů. Než se na hřišti „aklimatizovali", prohrávali po dvou gólech Fuksy, a to ještě hned první šanci Cenek neproměnil. Úspěšný brněnský střelec pak mohl přidat i další góly. V prvním případě pálil zblízka nad a chvíli potom v malém vápně vrátil Kollárovi míč, který vyškovský brankář ve skrumáži vyrazil před sebe.

Dvorský sice pak nádhernou střelou od tyče po samostatné akci vyrovnal, ale prakticky z protiútoku zapomněli obránci na pravé straně Ryšavého, který nedal Kollárovi žádnou šanci a stanovil konečné skóre. „Zápas zase ukázal rozdíly v kvalitách našich hráčů. Konkrétně se to projevilo ve velkém rozdílu mezi první a druhou půlkou, i když je to také pořád daň tvrdé přípravě. Mě mrzí hlavně to, že jsme dostali hodně gólů, přičemž měla Sparta několik dalších šancí. A byly to hodně laciné góly a po situacích, které se daly přečíst a řešit jinak," konstatoval Machálkův asistent opět v roli hlavního kouče Valdemar Horváth.

Když už ne dojem, alespoň výsledek mohl zachránit závěrečný vyškovský nápor. Jenže Kucharčuk trefil hlavičkou břevno, Baričák dělovkou ze dvaceti metrů zatřásl obloukem u šibenice brankové konstrukce a Koláček s Dvorským akci do úspěšné koncovky nedotáhli. „Oba týmy zaslouží uznání za vysoké nasazení ve velikém vedru. V tomto směru to byl určitě nadstandardní výkon, ale i jinak se mohlo utkání líbit, protože oba týmy měly poměrně dost šancí. Pro mě se zase potvrdilo, že jsme docela dobře sehraní v kombinaci dopředu, dokážeme si vytvářet gólové šance, ale vzadu je to slabší. Vyškov potvrdil, že má velice kvalitní mužstvo, ty ligové zkušenosti některých hráčů jsou znát. Proto je pro nás cenné, že jsme vyhráli," pochvaloval si kouč Sparty. Také ten zkoušel nové hráče. „Čtyři naši kluci byli ještě na dovolené a určitě se ještě poohlížíme po posilách," dodal Horáček.

Na první výhru v rámci letní přípravy tak Vyškovští stále čekají. Z pěti zápasů čtyři prohráli a jeden remizovali. Další příležitost budou mít v úterý, kdy sehrají přípravné utkání v Kralicích na Hané. Místní FC letos skončil v nejvyšší soutěži Olomouckého kraje na šestém místě. Výkop bude v 17.30 hodin.

MFK Vyškov – FC Sparta Brno 2:3

Poločas: 1:0. Branky: 13. Hradil, 75. Dvorský – 53. a 55. Fuksa, 77. Ryšavý. Hráno v Ořechově u Brna.

MFK – 1. poločas: L. Kollár – Baričák, Koláček, Hodinář, Čoupek – Machálek, Palla, Jeřábek, Vrána – Kucharčuk, Hradil.

2. Poločas: L. Kollár – V. Novotný, Koláček, Cigánek, Baričák – Machálek, Žoček, Dvorský, Urbančok – Palla, Kucharčuk.

Sparta: Stehlík (46. Balák) – Marinč, Lerch, Čtvrtníček, Zavadil – Presl, Hodek, Ianosteac, Hanuš – Hlavinka, Fuksa. Hokejově střídali: Ryšavý, Sedláček, Cenek.