„Po tom, co jsme zvládli zápas s Rosicemi, jsme si ověřili, jaká síla je v tomto mužstvu a chtěli to v Hlučíně potvrdit. To se nám povedlo. Byli jsme výrazně lepší, i když gólově se to projevilo až ve druhém poločase. Podle šancí jsme mohli vyhrát i vyšší rozdílem,“ radoval se trenér Vyškovanů Jan Trousil.

Úvod utkání se ale tomu s Rosicemi dost podobal. Slovan šel ve Vyškově do vedení v deváté minutě, Hlučín už v sedmé. Po prvním výjezdu před vyškovskou branku. „Sedm minut jsme svírali soupeře, ale bohužel se opakovalo to, co s Rosicemi. Domácím vyšla jedna akce. My jsme byli v sedmi lidech pod balonem, ale centr do vápna jsme nezvládli. Jeden náš hráč podklouzl, druhého to trefilo do stehna a jeden jejich hráč to dostal jako na zlatém podnosu na malém vápně a prostřelil Spurného,“ popsal Trousil krizovou minutu.

Jihomoravské derby nejvyšší soutěže ragbistů skončilo překvapivým vítězstvím Dragonu Brno (zelené dresy) ve Vyškově nad Jimi RC 15:14.
Vyškovští ragbisté prohráli s Dragonem Brno. Teď potřebují jeho výpomoc

Naštěstí hosty gól neovlivnil a pokračovali v nátlakové hře. Domácí se prakticky jen bránili. Trousil podpořil ofenzívu prohozením útočnějšího Michala Klesy a Davida Němečka. Od začátku druhého poločasu ještě radikálněji přešel na sytém 3 – 5 – 2, s obranou Němeček, Hanuš a Krejčí a dopředu se vedle Ephraima Tshibwabwy postavil druhý útočný hrot Adam Fila.

Této síle už domácí tým neodolal a v rozmezí deseti minut pak měli hosté zmíněné dvoubrankové vedení. A to jim rozhodčí v 55. minutě vyrovnávací gól pro údajný faul Tshibwabwy na brankáře Jakuba Kodeše ještě neuznal. „Inkasovaný gól byla velká komplikace, ale mužstvo pořád šlo tvrdě za vyrovnáním. Obrázek hry byl takový, že my jsme neustále tlačili a soupeř se jen bránil. Před naší brankou se k ničemu nedostal. Vysunutím Klesy a posílením útoku Filou jsme chtěli ještě zvětšit tah na bránu, což se povedlo. Vzadu zůstali akorát Němeček, Hanuš a Krejčí, kteří tu trojku zvládli bezchybně. Za celý druhý poločas jsme Hlučín nepustili k jediné střele nebo rohu. Naopak sami jsme si vytvářeli další střelecké příležitosti. Všichni hráči, kteří se protočili na hřišti, podali kvalitní výkony,“ chválil vyškovský lodivod.

Malinkou kaňkou na úspěšném „zájezdu“ na sever Moravy je zranění Harise Harby. Po úderu do hlavy musel střídat a dokonce odjet na sešití rány do nemocnice. Trousil ale věří, že do příštího zápasu, v sobotu doma s Petřkovicemi, bude v pořádku. „Chtěl bych postavit stejnou základní sestavu,“ potvrdil trenér MFK spokojenost s výkonem svých svěřenců.

FC Hlučín – MFK Vyškov 1:3
Poločas: 1:0. Branky: 7. Gros – 59. a 69. Klesa, 64. Krejčí. Rozhodčí: Drozdy – Tomanec, Pochylý. ŽK: Žižka, Štefek – Sečkář, Tshibwabwa, Lahodný. Diváků: 104.
Hlučín: Kodeš – Heiník, Rubý (80. Pyclík), Žižka, Krejčí (71. Dolba), Opatřil, T. Dostál (71. R. Dostál), Hudeczek, Gros (80. Jančík), Štefek. Trenér: Marcel Melecký.
Vyškov: Spurný – Klesa, Krejčí, Hanuš, Sečkář – Fila (86. Korovikov), Lahodný, Matocha (90. Rus), Harba (64. Langer), Němeček (82. Smrčka) – Tshibwabwa (73. Křivánek). Trenér: Jan Trousil.