Dříve než Klimeš ovšem musel svoji kvalitu prokázat hostující strážce branky Tomáš Uvízl. Vyškovský Američan Louis Bennett v zápase sice moc vidět nebyl, ale jeho zpětná přihrávka v šesté minutě do pokutového území byla gólová. Jenže Lukáš Lahodný střelu namířil přímo do Uvízla.

Hosté odpověděli rychlou akcí po levé straně. Klimeš proti sólu Aleše Krče včas a správně vyběhl a z tutovky byl jen rohový kop. „Měli jsme velké šance, ale Klimeš zachytal fantasticky. Už v první půlce jsme měli dát tři góly, ale on to vychytal,“ chválil gólmana soupeře drnovický trenér Uničova Zbyněk Zbořil.

Po vyrovnaném poločase tak šli do kabin s náskokem domácí. Ve čtyřiatřicáté minutě pálil tvrdě z levé strany Filip Studený, Uvízl ke své smůle vyrazil míč přímo na kopačku Aleksandra Božoviće, před kterým zívala prázdná branka. „Božović byl na hrotu jako jediné možné řešení při neúčasti Koudelky. Má na víc, než odevzdává. Moc balónů vpředu nepodržel, ale v tomto případě byl ve správný čas na správném místě,“ komentoval rozhodující moment zápasu domácí trenér Jan Trousil.

V utkání 2. kola Českého poháru prohráli volejbalisté Sokola Bučovice s extraligovým ČZU Praha 1:3.
Úspěšnou etapu volejbalistů Sokola Bučovice ukončili až extraligoví Pražané

Vedení mohli domácí navýšit v poslední minutě první části. Bennettovu střelu Uvízl jen srazil pod sebe, míč s opačnou rotací poskakoval na brankové čáře a brankář Uničova jej stihl lapit.

Do druhého poločasu velelo jednogólové manko hostům převzít iniciativu. „Domácí mohli hrát ze zabezpečené obrany. My jsme zase měli šance, ale zase nás vychytal Klimeš. Ovšem šance jakou měl Krč, když nastřelil tyčku, se prostě musí proměňovat. Kromě koncovky ale nemám hráčům co vyčítat. Domácí vyhráli zaslouženě, protože oni ze svých příležitostí alespoň tu jednu proměnili,“ konstatoval po utkání Zbořil.

Jím popsaná Krčova akce proběhla v 53. minutě. Klimeš opět správně vyběhl, ale stejně křižnou střelu vytáhlého útočníka hostů jen sledoval. „To pro mě byl nejhorší moment zápasu. Viděl jsem, že to jde do brány, naštěstí se to odrazilo od tyčky přímo ke mně. Že budu chytat, jsem věděl od středy, když Laďa Kollár přišel na trénink v civilu, protože má natržený sval. Přiznávám, že jsem byl trochu nervózní, na podzim jsem si zachytal jen dva zápasy za béčko, ale taky jsem se hodně těšil. Jsem rád, že se mně podařilo udržet nulu,“ radoval se po svém podzimním debutu asi nejlepší hráč utkání Jakub Klimeš.

NADSTANDARDNÍ DUEL

Zajímavý zápas označil Zbořil jako nadstandardní na třetí ligu. Měl pravdu. Vyrovnání i navýšení skóre viselo ve vzduchu až do posledního hvizdu rozhodčího. „Pro nás jsou to strašně důležité body, protože teď máme úzký kádr a pár kluků ztratilo formu z úvodu sezony. Po úspěšných zápasech s předními týmy tabulky, jsme ztratili body v zápasech, kde jsme asi měli bodovat. Myslím tím Otrokovice a Hlučín. První půlka byla herně lepší, pak už to byl hlavně boj. Musím klukům poděkovat, že to zvládli. Uničov určitě měl minimálně na bod, ale díky dobré defenzívě a zákrokům Kuby Klimeše jsme vzadu uhráli nulu,“ řekl po zápase Trousil.

MFK Vyškov – SK Uničov 1:0

Poločas. 1:0. Branka: 35. Božović. Rozhodčí: Silný – Richtár, Macrineanu. ŽK: Lahodný, Krejčí, Cvijović – Krč, Jeřábek
Diváků: 285
Vyškov: Klimeš – Praks, Cvijović, Krejčí, Němeček (87. Novotný) – Přerovský, Studený, Jeřábek, Lahodný, Bennett (76. Rapouch) – Božović (64. Matocha). Trenér: Jan Trousil
Uničov: Uvízl – Koutek (87. Dostál), Rajnoha, Markovič, Juřátek – Kasal (75. Vychodil), Nuc (63. Jeřábek), Vasiljev, Ambrozek – Komenda, Krč. Trenér: Zbyněk Zbořil