Až ve druhé půli byl rozdíl třídy znatelný. „V prvním poločase jsme nastoupili v tom složení, které se nám rýsuje jako základní. První půlka snesla přísné měřítko. Znojmu jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem. Měli jsme šanci, ale nedali jsme ji, oni tu svoji jedinou proměnili. To mně nevadí. S prvním poločasem jsem spokojený,“ zdůraznil trenér MFK Jan Trousil.

Autorem první branky byl vyškovský odchovanec Dominik Urbančok. Ten se na jih Moravy vrátil po krátkém hostování ve Vítkovicích. Netají, že v přípravě si musí výkony říct o základní sestavu. „Je tady velká konkurence. Boj o triko to určitě je, kvalita jde nahoru. Tlak je cítit,“ poznamenal Urbančok s tím, že pohyb ve Vyškově stále sleduje. „Je vidět, že od doby, kdy jsem odešel, se Vyškov hodně posunul, což mě těší. Fandím jim a doufám, že jim to bude klapat i v Moravskoslezské lize,“ dodal.

Znojemský tým v zimní přestávce vyměnil trenéra a nový šéf střídačky Leoš Kalvoda po zápase zdůraznil, že toto utkání bylo pro něj poslední takzvaně seznamovací. „Byl to poslední test hráčů, zápas, kdy jsem je poznával. Takže proto dostali příležitost všichni zdraví fotbalisté. Z tohoto pohledu pro mě utkání splnilo účel. Bylo vidět, že kluci přistoupili k přípravě velmi poctivě. A Urbančok? Je to dobrý fotbalista. U nás má šanci, jako všichni ostatní. Bude záležet jen na něm samotném. Musí přidat na důrazu v osobních soubojích,“ řekl po utkání Kalvoda.

Ilustrační foto. Volejbalisté TJ Sokol Bučovice při zápase (proti TJ Holubice).
Okresní volejbalové derby Bučovice - Holubice úrovní opět nadchlo

Do druhého poločasu vyslali oba trenéři na umělý trávník více nových tváří a obrázek hry se změnil. Hosté měli územní převahu a dobrými kombinacemi se dostávali do koncovky. Dvě takové akce zblízka zakončili jejich staronový kanonýr Václav Vašíček a Jan Javůrek.

Domácí nemuseli prohrát s nulou. Jenže v závěru Dan Přerovský zase nezvládl volej sám před brankářem a těžko chytatelná hlavička Maneho Cvijoviće prosvištěla těsně nad břevnem. „Vyškov byl kvalitním soupeřem. Je vidět, že jejich čtvrté místo na podzim v Moravskoslezské lize nebylo náhoda. Myslím, že se budou na jaře snažit hrát o postup,“ dodal Kalvoda.

„Po prostřídání někteří kluci trochu nestíhali to druholigové tempo. Pro mě ale je důležité, jak jsme hráli tu první půlku. Chceme hrát systém 3 – 5 – 2 a v tom se postupně zlepšujeme a dokážeme konkurovat špici druhé ligy,“ kvitoval Trousil.

Na levém kraji tříčlenné obrany se v prvním poločase představil další nový hráč. Jan Odehnal je právě ze Znojma a Trousil byl s jeho testem spokojený. „Splnil to, co já od stopera očekávám, a zapadá do toho tříobráncového systému, který já chci hrát. Uvidíme, jak dopadnou jednání se Znojmem,“ chválil vyškovský kouč.

Podle jeho informací by během příštích dvou týdnů měli širší kádr mužstva doplnit další čtyři afričtí hráči, přičemž akcent bude kladen na ofenzivní typy. „Jako první by to měli být střední záložník a útočník a pak dvě ofenzivní křídla. Potřebujeme minimálně jednoho hráče na hrot k Danu Přerovskému. Buď přijde ještě jeden hrot, nebo se na hrot vysune některý z těch ofenzivních nováčků,“ naznačil Trousil.

MFK Vyškov – 1. SC Znojmo 0:3
Poločas: 0:1. Branky: 12. Urbančok, 59. Vašíček, 67. Javůrek

Vyškov: Machalický (46. Kopáček) – Jeřábek, Kuncl, Odehnal (46. Krejčí) – Němeček (46. Novotný), Lahodný (46. Cvijović), Matocha, Koné, Zoue (Němec) – Božović, Přerovský
Trenér: Jan Trousil

Znojmo: Konvalina – Helísek, Mezlík, Avdić, Cihlář (46. Ambrozek) - Lacko (60. V. Švarc), Dujmanović - Teplý (46. Javůrek), Urbančok, Hladík (46. Štrombach) – Vašíček
Trenér: Leoš Kalvoda