U domácích proto, aby se definitivně vzdálili od nebezpečného pásma sestupu. Hosté si zase potřebují zvýšit sebevědomí, protože si nemyslí, že by museli být na posledním místě tabulky. S větším odhodláním prosadit svůj záměr na hřiště nastoupili Blanenští. Jejich úvodní tlak ovšem přinesl jen tři rohové kopy a nebezpečné hlavičky dvoumetrového stopera Stanislava Píška a Dominika Dudy. „Bod z půdy soupeře je samozřejmě dobrý, ale v naší situaci chceme zápasy dohrávat do tříbodových zisků. Jenže jsme svoje šance prováhali, hlavně v tom úvodu,“ konstatoval po zápase trenér Blanska Zbyněk Zbořil.

I první výpad domácích znamenal velké nebezpečí, jenže hlavička Romana Nehyby po centru Jana Krejčího směřovala přímo do nohou brankáře Jiřího Flodra. V dalším průběhu pak oba týmy názorně předváděly, co je jejich současným největším problémem. Některé akce byly založeny dobře, jenže s koncovkou si hráči poradit nedokázali. Ve výčtu nadějných příležitostí byli aktivnější hosté, ale za vyložené šance se dají označit asi jen jedna na každé straně.

Hosté tu svoji zahodili hned na začátku druhého poločasu, když ofenzivní záložník Luboš Chloupek pálil zblízka do brankáře Klimeše, podobně dopadla před blanenskou brankou i hlavička Nehyby těsně před závěrem utkání.

S konečnou remízou nebyl spokojen ani jeden z táborů. „Je hrozné, když první poločas slušně odehraje jen šest hráčů. Kromě Hlavici nebyl nikdo schopný dát dobrý balón zezadu. Nevím, s kým už bychom si měli věřit víc než s mužstvem, které je poslední. Takže musíme být rádi, že zápas skončil 0:0, protože nás při jejich jedné velké šanci podržel brankář Klimeš. Vlastně jsme si ten bod ani nezasloužili. Je to pro mě obrovské zklamání,“ hromoval domácí lodivod Jan Trousil. „Ve druhé půlce už nás domácí přehrávali. Bod beru, ale chtěl jsem Vyškov potrápit ještě víc. K tomu chybělo akorát dát v úvodu ten gól,“ řekl Zbořil.

OBČERSTVENÍ NEBUDE

V podobném duchu hodnotil výsledek i kapitán Blanska Lukáš Koláček, pro kterého to byl výjimečný zápas. „Ano, byl. Ve Vyškově jsem odehrál krásné čtyři a půl sezony a byl jsem u postupu do třetí ligy. Proto jsem našim klukům před zápasem slíbil za výhru nějaké občerstvení. Teď jsou moje pocity rozpačité. Favoritem byl Vyškov, takže bod má svoji hodnotu, ale pro nás nic neřeší, my potřebujeme vyhrávat. Navíc podle průběhu jsme vyhrát měli. Zejména v prvním poločase jsme měli vyložené příležitosti a mohli jsme už tehdy zápas rozhodnout,“ litoval muž s „céčkem“ na svém dresu.

MFK Vyškov – FK Blansko 0:0

Rozhodčí: Silný – Páral, Hanák

ŽK: Lahodný – Píšek, Kolařík, Chloupek, Kratochvíl

Diváků: 150

Vyškov: Klimeš – Němeček (46. Machálek), Jeřábek (55. Žoček), Hlavica, Novotný – Kirschner, Nehyba, Lahodný, Studený, Matocha – Krejčí. Trenér: Jan Trousil

Blansko: Floder – Gromský, Píšek, Šplíchal, Koláček – Chloupek (87. Feik), Kučera, Kolařík (74. Kratochvíl), Hanuš, Duda (65. Trtílek) – Stehlík. Trenér: Zbyněk Zbořil