V jarní části se mu mužstvo zejména pro zranění doslova rozpadlo pod rukama. Už tehdy avizoval, že kádr musí být širší. Stalo se tak už návratem hráčů po zranění, i když třeba kanonýr Josef Lička se po rekonvalescenci připojí k týmu až koncem července. Posilami by měli být všichni noví hráči. Z Bohunic se vrací Tomáš Buršík, z Rosic přichází odchovanec Vyškova Filip Novotný, z Bučovic trio Jiří Legner, Zdeněk Kuklínek a Lukáš Procházka. „Další hráče máme v hledáčku. I z vyšších soutěží,“ upozornil Kovanda.

Naopak Rousínov opustili David Kameník (Vyškov) a Milan Svoboda (Bystrc). „Martin Nitschneider je na zkoušce v Bučovicích, Radim Dvořák asi bude pokračovat v Blansku a Miroslav Divácký se půjde po zranění rozehrát do Slavíkovic,“ doplnil dosavadní obměnu kádru kouč Tatranu.

Tenistka z Otnic letos slavila největší úspěchy své dosavadní kariéry. Hraje za TC Brno a jejím trenérem je Ctislav Doseděl.
Užívám si životních úspěchů, ale hlavně se dívám dopředu, říká tenistka Horáčkov

V krizové situaci na jaře mužstvu pomáhali „veteráni“ Oldřich Strnad a Libor Kupčík. Na soupisce nejsou. „Doufám, že se situace nebude opakovat, ale jsem přesvědčený, že kdyby to bylo potřeba, tak nám zase pomůžou. Teď si asi občas kopnou za béčko a Olda bude oficiálně mým asistentem,“ upřesnil Kovanda.

Rousínovští se po loňském solidním podzimu na jaře propadli až na jedenáctou příčku. Záchranářské starosti je nedostihly protože v první polovině soutěže uhráli dost bod. S touto zkušeností se nelze divit, že je Kovanda je v plánování nových předsezonních cílů opatrný. „Především si přeju, aby to bylo úplně jinak, než na jaře. Chceme uhrát co nejvíc bodů, což se nám vyplatilo loni. U mě je vždycky prvořadý úkol zajistit si klid, tedy záchranu, a pak teprve pomýšlet na něco jiného. Že chceme skončit daleko líp je nasnadě,“ zdůraznil Tomáš Kovanda.

Přípravné zápasy
• sobota 21. 7. Rousínov – Velká Bíteš (10.00, v Pozořicích)
• středa 25. 7. Rousínov – Břeclav (18.00, v Pozořicích)
• středa 1. 8. Podolí – Rousínov (18.30)
• neděle 5. 8. Krajský pohár (17.00) s vítězem dvou předkol: Šardice – Kyjov a vítěz – Veselí n. M.