Fotbalové MFK stojí před hodně důležitým zápasem. Ačkoli to tak podle rozlosování divizní sezony původně nevypadalo, nedělní domácí boj s Velkým Meziříčím buď prohloubí vyškovskou krizi, nebo tým konečně nastartuje očekávaným směrem. „Pro celou kabinu je to po jednáních, která jsme přes týden vedli, jednoznačně utkání pravdy," potvrdil trenér Zbyněk Zbořil.

Asi ani ten nejhorší pesimista nečekal, že po jedenácti odehraných kolech bude Vyškov předposlední s jedinou výhrou a šesti remízami. „Situace je špatná, zápasy jsme nezvládli, hlavně po fiasku s Otrokovicemi si na svou stranu musíme dostat zpátky i diváky," uvědomil si.

Ale nic jednoduchého to nebude, páté Velké Meziříčí na podzim s dokonale vyrovnanou zápasovou i gólovou bilancí se jen tak nevzdá. „Je to pro Vyškov hodně neoblíbený soupeř, dlouhodobě se proti němu nedaří. Má kvalitu v útočné fázi, určitě mají v týmu klid a pohodu, musíme se na něj dobře nachystat," zmínil kouč.

Hosté opravdu nemají co ztratit. Průběžné páté místo je lichotivé a jejich šance na nějaký ten bodík není malá. A bude se násobit, pokud se nedá dohromady domácí opora David Hodinář. „Minule se zranil, rozhodne se na poslední chvíli. Jsou i nějaká dlouhodobější zranění, ale ta neřeším. David by ale chyběl hodně, snad nastoupí," upozornil Zbořil.

Fanoušci, pozor! Hraje se v obvyklý den, ale nezvyklý čas. Výkop bude v neděli v půl druhé odpoledne. Fotbalový předkrm je nachystaný už na sobotní odpoledne, v patnáct hodin začíná derby vyškovské rezervy s Drnovicemi. Příchod na hřiště je od zimního stadionu.

INFOBLOK:

fotbal – divize D

Neděle 21. října, 13.30 hodin

MFK Vyškov – FC Velké Meziříčí

Sezona 2011/2012

V. Meziříčí – Vyškov 1:1

Vyškov – V. Meziříčí 0:2

Postavení v tabulce

5. V. Meziříčí 5 1 5 18:18 16
15. Vyškov 1 6 4 8:12 9 (macl)