Ševci poprvé zahrozili v 7. minutě. Po rohu Čanturišviliho hlavičkoval osamocený stoper Simerský vedle. Vzápětí se do slušné pozice protlačil kapitán Poznar, jeho střelu z hranice šestnáctky zneškodnil kamerunský gólman Essele.

Favorit se prosadil až po půlhodině hry. Trestný kop Čanturišviliho šel ještě vysoko nad, ale o chvíli později se gruzínský křídelník prosadil, když po Poznarově přiťuknutí poslal míč z osmnácti metrů přesně k tyči.

Vzápětí mohl pojistit vedení Fastavu Poznar, ale ve vyložené pozici mířil přímo do připraveného gólmana Esseleho.

Varnsdorf slaví postup do osmifinále poháru. Doma porazil Brno 4:2 po prodloužení.
Zbrojovka prohrála ve Varnsdorfu v prodloužení a v domácím poháru končí

Vyškov, za který nastoupili i ex-zlínští hráči Slaměna se Štěpánkem, si v první půli vypracoval jedinou šanci. Z ní vstřelil ve 44. minutě právě Slaměna vyrovnávací gól, kvůli ofsajdu se ale radoval zbytečně.

Domácí se po přestávce zlepšili, soupeře přimáčkli a skóre srovnali. Hlavička Srubka ani dalekonosná rána Lahodného se ještě neujaly, ale Marek Vintr už v 61. minutě po dlouhém autu pohotově uklidil balon do sítě.

Druholigový nováček byl ve druhé půli blízko obratu, rána Ondřeje Vintra po centru Slaměny ale skončila jen na tyči.

Ševci ve druhé půli nehráli dobře. Navíc jim sudí Zelinka pomohl, když po evidentní ruce Nečase neodpískal jasnou penaltu.

Dana Hyláková zakončila sezonu čtvrtým místem na mistrovství Evropy v Španělsku.
Triatlonistka Dana Hyláková je se sezonou spokojená. Kromě dvou minut

Vyrovnaný souboj dospěl i do prodloužení. V něm mohl rozhodnout střídající Fillo, ale domácí stoper Srubek míč odvrátil z brankové čáry.

Dvanáctý tým FORTUNA:LIGY duel definitivně rozsekl ve 114. minutě, Vraštil nejprve po rohu hlavou zatřásl břevnem, následnou dorážku už ale uklidil do sítě.

Vyškované po prohře 1:2 tak skončili v poháru ve třetím kole, nejbližší druholigový zápas je čeká příští pátek na hřišti vedoucí Zbrojovky Brno.

MFK Vyškov – FC Fastav Zlín 1:2 po prodloužení (0:1)
Branky: 61. M. Vintr - 34. Čanturišvili, 114. Vraštil.
Rozhodčí: Zelinka – Mikeska, Bureš (Chytil).
Žluté karty: O. Vintr, Trousil (trenér) - Vraštil.
Diváci: 661.
Vyškov: Essele – Klesa (111. Srubek). Srubek, Štěpánek, Němeček – M. Vintr, Lahodný, Cabadaj, Slaměna, Jambor (55. O. Vintr) – Fofana (76. Simr). Trenér: Trousil.
Zlín: Šiška – Fantiš (108. Fillo), Cedidla, Simerský, Procházka – Dramé (75. Nečas), Vraštil, Janetzký (118. Hellebrand), Čanturišvili (108. Reiter) – Poznar, Jawo (75. Hrdliča). Trenér: Jelínek.