„Je to moc příjemné, hlavně pro kluky. Přesvědčili se o tom, že vše, co jsme dělali, je správně a teď už se to začíná vyplácet," řekl trenér Petr Krahulec. Průběžné vedení si jeho družina vybojovala v sobotu na horké půdě brněnské Sparty.

Domácí, ještě minulou sezonu s přívlastkem „divizní", by se pokusili o brzký návrat, ale proti Framozu to neměli jednoduché. Obzvlášť, když se hosté v posledních zápasech dobře prosazovali střelecky. „Bylo nám jasné, že se už zvedli. Nečekali jsme, že by nás něčím překvapili, mají zkušené borce a věděli jsme, že proti našemu mladému mužstvu může hrát zkušenost velkou roli," prozradil klubový sekretář a bývalý kouč Sparty Milan Zika.

Od prvních minut se hrál velmi dobrý fotbal na obou stranách a co nevidět přišlo i potřebné koření, tedy góly. A první udeřili hosté. V šestadvacáté minutě předvedl individuální akci Králíček, když obešel dva protihráče a podél gólmana získal svým barvám vedení. To jim ale dlouho nevydrželo. Už po dvou minutách se trefil Přichystal.

První poločas ovšem remízově přesto neskončil. Osm minut před odchodem do kabin získal míč ve středu pole Kupčík, prošel až před domácí pokutové území, nabil Buršíkovi a ten povedenou technickou ranou dal do druhé půle týmu psychickou výhodu. „Obě strany se dobře držely mezi šestnáctkami, obrany měly také svou kvalitu, ale přesto si myslím, že jsme byli nebezpečnější a ten náskok jsme si zasloužili," prohodil Krahulec.

Domácí se nevzdali

Na Spartu ale gól do šatny nepoložil, naopak její ofenzivní snaha po návratu na trávník zesílila. A vyústila dvacet minut před koncem pokutovým kopem. Po rohovém kopu v chumlu hráčů zahrál rukou rousínovský stoper Kubala a na značku penalty si nachystal míč Hajn. „Není na to stabilně určené, docela dlouho jsme si neříkali, kdo by měl jít. Prostě se k tomu postavil, věřil si a nevyšlo to. Kdyby proměnil, možná jsme to ještě otočili. No nic, Ustohala dobře známe, prošel naším klubem a víme, že tohle docela umí," ocenil kvality strážce hostující svatyně brněnský lodivod.

Sparta se ve zbytku zápasu o to víc tlačila dopředu, přičemž už nechávala otevřená zadní vrátka. A toho využil střídající Strnad, který dostal krásný pas, přitáhl si k sobě dva protihráče a předložil Bendovi před poloprázdnou bránu. Rousínov si tak na zpáteční cestu přibalil tři body za výhru 3:1.

Cenný skalp hosty hodně hřeje. „Díky té penaltě se to dá označit jako remízový zápas, ale já myslím, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Chci kluky pochválit, hráli jsme dobře oba dva poločasy, nepřišlo žádné hluché místo," radoval se Krahulec.

Rousínov se tak minimálně týden bude vyhřívat na první příčce, protože jak Mutěnice, tak Bzenec nebodovaly naplno. Na druhé místo se s jednobodovou ztrátou dostalo Blansko.

Krajský přebor - 9. kolo: Sparta Brno – Framoz Rousínov 1:3 (1:2)

Branky: Přichystal – Králíček, Buršík, Benda. Diváků: 100

Rousínov: Ustohal – Svoboda, Boušek, Kubala, Pupp – Daněk, Havel, Kupčík, Buršík – Králíček, M. Sedláček (Benda, Strnad, Honek).

Čelo tabulky

1. Rousínov 9 6 0 3 21:12 18
2. Blansko 9 5 2 2 17:8 17
3. Mutěnice 9 5 2 2 19:13 17