Nový cyklus se vrací k patnáctikolovému programu a opět nabídne možnost tipovat výsledky zápasů klubů i nejnižších soutěží, jejichž hráče a funkcionáře tipéři nezřídka osobně znají. Tradiční účastníci tipování mají pravidla soutěže a podmínky startu v malíčku, ale i pro ně a hlavně pro nové soutěžící nebude na škodu si připomenout jejich základní principy.

První je povinný

Především soutěže se může účastnit jen osoba, která dovršila osmnáct let. Čtenáři tipují výsledky deseti vybraných fotbalových utkání daného hracího víkendu. Slouží k tomu kupon vystřižený z Vyškovského deníku Rovnosti, který bude zveřejňován nejméně třikrát v týdnu. V totmo týdnu až do pátku.

Tipující u každého zápasu zakřížkuje kolonku 1 nebo 0 nebo 2 podle toho, jak odhaduje výsledek utkání (vítězství domácích – 1, remíza – 0, vítězství hostí – 2). Dvojtipy či trojtipy jsou nepřípustné!

Za každý správný tip získá soutěžící dva body, za každý špatný se jeden bod odečítá. Maximální zisk v kole je tedy dvacet bodů, opačným pólem je minus deset bodů při špatném natipování všech deseti zápasů. Vítězem kola se stává ten, kdo získá největší počet bodů.

Kromě deseti tipů se vyplňuje tzv. supertrefa. V příslušné kolonce hráč uvede tip na počet vstřelených branek v uvedených zápasech. Tento tip je pomocným kritériem při určování vítěze, pokud jeden nebo více tipujících získalo stejný počet bodů.

Pokud nikdo neuhodne přesný počet vstřelených gólů, vítězí hráč, který se svojí supertrefou tomuto počtu nejvíce přibližuje. Pokud by dva, případně i více hráčů supertrefu uhodlo, nebo by byli stejně blízko k ní, rozhodne o vítězi kola los. Princip supertrefy platí i pro určení konečného pořadí na prvních třech místech po patnácti kolech. Při rovnosti bodů by tedy rozhodl přesnější součet tipů počtu nastřílených gólů z jednotlivých kol Tipligy.

Pro vstup do hry je nutno vyplnit v novinách vytištěný originální kupon a odevzdat či poslat jej do redakce. Od následujícího kola je možno tipovat i prostřednictvím internetu na www.denik.cz/tipliga. Na této adrese najdete všechny potřebné informace.

V obou způsobech tipování, tedy na vystřižených kuponech nebo prostřednictvím internetu, platí uzávěrka vždy do pátku do šestnácti hodin před příslušným víkendem, kdy se utkání uskuteční. Při poštovním podání rozhoduje datum poštovního razítka. První tip na vystřiženém kuponu je povinný i pokud hráč vstoupí do soutěže od druhého, případně dalších kol.

Na kuponu musí hráč vyplnit veškeré požadované údaje, tedy své jméno, adresu, telefon, heslo a popřípadě email. Heslo si určí sám při vstupu do hry jako kombinaci libovolných čtyř číslic. Slouží pak k internetovému tipování. Po prvním kole pak redakce přidělí soutěžícímu startovní číslo, které je rovněž nutné pro internetové hlasování, ale je povinné jej uvádět i na vystřižených kuponech. Na prvním tiketu tedy každý napíše do kolonky „Moje startovní číslo" velké písmeno N. Své startovní číslo si každý hráč zjistí ve výsledkovém servisu prvního kola, případně následujících kol. Upozorňujeme, že pro každý cyklus mají hráči jiná startovní čísla. Případná shoda je jen náhodná.

Tipovací středa

Každou středu po dobu trvání soutěže budou ve Vyškovském deníku vycházet výsledky daného kola, včetně jména vítěze, a průběžné pořadí všech účastníků. Zůstává také oblíbená rubrika „Jak to vidí expert". Pro podzimní cyklus mohou tipující využít rady velkého znalce okresní kopané, dlouholetého člena výkonného výboru Okresního fotbalového svazu Vyškov Karola Gmitra, který vystřídal trenéra Zbyňka Zbořila.

Uzávěrka tohoto prvního kola je pozítří v 16.00 hodin a platí jen tipy na vystřižených kuponech. Redakce přeje všem tipujícím hodně úspěšných tipů a dobré zábavy.

Program 1. kola

1. Polná – Vyškov, divize
2. Novosedly – Rousínov, KP
3. Zbýšov – Šaratice, I.A
4. Slavkov – Bučovice, I.A
5. Lipovec – Bohdalice, I.B
6. Ivanovice n. H. – Čebín, I.B
7. Otnice – Hustopeče, I.B
8. FKD – Nesovice, OP
9. Kobeřice – Vícemilice, OP
10. Letonice – Pačlavice, OP