V nejvyšší krajské soutěži by relativně klidný víkend měl prožít jediný zástupce Vyškovska Framoz Rousínov, který v sobotu nastoupí v Ivančicích. Oba týmy budou v závěrečných kolech už jen dolaďovat konečná umístění. „Takže by to mohl být docela pohodový zápas. Na druhé straně Ivančice tradičně hrávají tvrdý a bojovný fotbal a obzvlášť doma. Takže to asi bude i konfrontace dvou úplně rozdílných stylů a doufám, že se prosadí ten náš techničtější," řekl trenér Framozu Petr Krahulec.

Sestava jeho týmu by se neměla moc lišit od té, v níž Rousínov odehrál poslední zápasy. Ale právě jejich výsledky naznačují, že v rodišti oblíbeného komika Vladimíra Menšíka to může skončit všelijak. Tipujícím rozhodně není co závidět. Stačí bez komentáře uvést poslední výsledky Framozu: Rousínov – Kuřim 2:4, Bosonohy – Rousínov 2:7, Rousínov – Moravský Krumlov 1:3, Rousínov – Blansko 4:2. Na podzim si Ivančice z Rousínova odvezly bod za remízu 1:1.

První A třída nabízí atraktivní sobotní zápas Slavkova s druhým týmem tabulky Velkými Pavlovicemi, ale především nedělní prestižní okresní derby Dražovice – Bučovice. O emoce a motivaci určitě nebude nouze, navíc fanouškům domácího týmu ještě teď leží v žaludku podzimní výprask v Bučovicích, kde svěřenci trenéra Františka Jakeše prohráli 1:6. „My na ně prostě neumíme zahrát. V první A třídě jsme z pěti zápasů čtyři prohráli. Tuhle bilanci bychom měli vylepšit. A zdá se mně, že Bučovice mají teď stejně špatnou formu jako my," naznačil Jakeš, že ho uspokojí jedině vítězství.

Oba soupeři se potýkají s velkými absencemi. Jakeš ale bude mít přece jen větší „manévrovací" možnosti než minule. Po trestu za červenou může už počítat s Tomášem Pelcem a k dispozici bude i Eduard Bílek.

Ani dražovický zápas nebude mít vliv na postupové čí sestupové rébusy. To v Rousínově bude rovněž v neděli v tomto směru o motivaci postaráno. Jak bylo naznačeno v úvodu, hostující Bohdalice stále bojují o postup do I. A třídy, rezerva domácího Framozu by jim zase ráda splatila podzimní potupu 1:7. Při ní byl na hřišti i hrající trenér Milan Boušek, jinak samozřejmě stoper A týmu Framozu. V současné době ale pro zranění nehraje. „Chtěl jsem to pojmout jako stoprocentní odvetu. Tedy postavit úplně stejnou sestavu jako v Bohdalicích, abychom dokázali, že tak slabí nejsme. Jenže to prostě nejde. Takže hrát bude klasické béčko, doplněné jako normálně dvěma až třemi hráči z áčka," ujistil Boušek, že Bohdaličtí v derby nedostanou nic zadarmo.

S tím ale bohdalická parta počítá. „To víte, že nám těch 7:1 budou chtít spočítat. Ale my potřebujeme vyhrát. Nastoupíme kompletní. Velmi důležité bude, v jaké sestavě bude hrát béčko, kdo je posílí z áčka. Ale myslím si, že moc možností nemají. Áčko má mimořádně nabitý program. Teď hrává rytmem středa – víkend a taková zátěž se na některých hráčích viditelně projevuje," řekl trenér Bohdalic Petr Kalousek. Ten coby nedávno ještě trenér rousínovského béčka nepopírá výhodu ve znalosti soupeřova týmu. „Výhoda to je a určitě ji budu chtít využít, ale realizovat to musí samozřejmě kluci na hřišti. Uvidíme, jak se jim to bude dařit," dodal Kalousek.

Krajský fotbal

Sobota

Ivančice – Rousínov (KP), Slavkov u Brna – Velké Pavlovice (I. A), Švábenice – Černá Hora (I. B).

Neděle

Dražovice – Bučovice, Bořitov – Šaratice (I. A), Rousínov B – Bohdalice, Blansko B – Ivanovice na Hané, Otnice – Vacenovice, Křenovice – Starý Poddvorov (I. B).

Začátky všech zápasů jsou v 16.30 hodin.