I takový je fotbal. Ve čtvrtém kole moravskoslezské ligy MFK po vyrovnané partii porazil tým z ostravské čtvrti 3:0.

Po zápase trenér Jan Trousil přiznal, že v přípravě s hráči probíral nejen fotbalovou stránku a produktivitu zakončení, ale s některými i jejich přístup k zápasům. „Po Hodoníně jsem nebyl přesvědčený, že všichni hráči byli na zápas správně nastavení v bojovnosti a nasazení. Proto jsme na to celý týden apelovali a kluci si to vzali k srdci. Musím je pochválit za týmový výkon, za to, jak to odbránili, a jak byli vpředu efektivní,“ po utkání kvitoval spokojený kouč.

Jeho svěřenci rozhodně fotbalovou poctivost potřebovali. Petřkovice totiž přijely s důrazným, silovým fotbalem, celohřišťovým presingem a uměním přejít do rychlého brejku. A byli to také hosté, kdo měl v utkání první šanci. Už v páté minutě vyškovský brankář Dominik Kunický reflexem vyrazil dorážku Marka Szotkowského z pozice na malém vápně. Předcházel jí zmíněný rychlý brejk.

Domácí kontrovali okamžitě. Po rychlých narážečkách se před hostujícím brankářem Lukášem Godulou ocitl v podobné pozici jako Szotkowski Ondřej Vintr, ale dorážel vedle. Pak to několikrát zavřelo před domácí i hostující brankou, aby přišly velké chvíle Marka Vintra. Během pěti minut prakticky rozhodl utkání.

Ve 34. minutě mu balón do české uličky prostrčil Lukáš Lahodný a chvíli poté mu přesnou přihrávkou našel gólovou pozici Daniel Přerovský. „Při prvním gólu jsem do toho jen tak naslepo kopl a padlo to tam. Druhý gól jsem chtěl křížem uklidit za zadní tyč a naštěstí to tam padlo taky. Za mě to byl to dobrý zápas, tři střely na branku – dva góly. Vyšel mně, jsem spokojený. Za mančaft to bylo poctivě odpracované. Možná první takový zápas, který jsme skutečně celý odmakali,“ radoval dvougólový kanonýr.

15. ročník antukového turnaje volejbalistů v Bučovicích, Memoriálu Ing. Vladimíra Spirita, vyhrál tým Volejbal Brno.
Z volejbalové konfrontace vyšli lépe Češi. Spiritův memoriál vyhrálo Brno

Rychlé K.O. změnilo charakter utkání. I když ani v první polovině se nehrál buhvíjaký fotbal, ve druhém poločase to už byla jasná fotbalová bitva. Hosté se vrhli do útoku, ale nepřekonatelnou překážkou pro ně byl hlavně stoper Mohamed Tijani. U něj končila většina petřkovických akcí. Vyškované hrozili z brejků, ale vyšel jim až ten poslední.

Samostatný nájezd zakončil Marek Vintr také technickou střelou přesně k protější tyči. „Promrhali jsme pasáž, kdy jsme mohli utkání zvrátit na svoji stranu. Jenže šancemi jsme pohrdali. Měli jsme čtyři nebo pět příležitostí, a kdybychom alespoň některou z nich proměnili, byl by vývoj samozřejmě jiný. Takže když vám soupeř dá takové příležitost a vy je nepotrestáte, tak zákonitě pykáte vy. To se taky stalo. Domácí dali dvě pěkné branky a ne že by bylo po zápase, ale za tohoto stavu a s tak kvalitním soupeřem to pro nás už bylo moc těžké,“ hodnotil utkání trenér Odry Ondřej Smetana.

Domácí ve druhém poločase hostům nějakou větší příležitost nenabídli, naopak sami mohli definitivně rozhodnout dřív než v poslední minutě. „ Z naší strany to nebylo tak fotbalové, jako ty tři předešlé zápasy, ale tentokrát mně to nevadí. Prostě jsme potřebovali vyhrát a to se splnilo. Petřkovice mají šikovné hráče, v poli nebyly horší, ale určitě v těch finálních situacích. My jsme si vypracovali dost šancí a dnes jsme byli i efektivní,“ dodal k hodnocení zápasu Trousil.

Už v pátek v podvečer Vyškovští nastoupí v Otrokovicích, kde nedávno domácí Viktorii deklasovali v MOL Cupu 5:1. „Nepojedeme tam remizovat, ale pro vítězství. Máme nějaký cíl. Samozřejmě víme, že Otrokovice se z toho prvního zápasu poučily a budou hrát jinak. Ale to náš záměr nemění,“ zdůraznil Trousil. Zápas bude mít výkop v 16.30 hodin.

MFK Vyškov – FC Odra Petřkovice 3:0
Poločas: 2:0. Branky: 34. a 38. M. Vintr, 90. O. Vintr. Rozhodčí: Richtár – Macrineanu, Bureš. DS: Vidlák. ŽK: O. Vintr, Vychodil – Baranek, Mládek, Chlopek. Diváků: 262.
Vyškov: Cvijović, Krejčí, Tijani, Jeřábek – Vychodil (65. Látal), Ondřej Vintr, Lahodný, Bartley (46. Arsič) – Marek Vintr (77. Matocha), Přerovský. Trenér: Jan Trousil.
Petřkovice: Godula – Baranek, Rychlý, Plesník, Sporysz – Mládek – Kania (57. Chlopek), Ficek, Smékal, Neumann (75. Regec) – Szotkowski. Trenér: Ondřej Smetana.