Přes špatné umístění soupeři Rousínov stále řadí mezi herně lepší týmy soutěže. Asi máte rozporuplný pocit….

Přesně takhle to cítím i já. Kvalita hráčů není špatná, ale když se na hřišti lámal chleba, tak nebyl nikdo, kdo by zvedl prapor. Chyběla větší touha, týmové pojetí, fyzický fond a někdy i zkušenosti.

TJ Tatran Rousínov
Krajský přebor - podzim 2019
Tabulka:
14. Rousínov 15 3 3 9 15:34 12
Doma:
16. Rousínov 7 2 1 4 7:16 7
Venku:
13 Rousínov 8 1 2 5 8:18
Střelci: 4 - Ladislav Zápotočný, 3 - Bernard Bošek, Josef Lička atd.

Po přestupovém termínu už jste kádrové změny nemohl provést. Co jste tedy chtěl s mužstvem udělat především?

Po několika tréninkových jednotkách či zápasech se dalo mezi hráči rozpoznat, kdo opravdu hrál pro klub a kdo jen jako. Rozhodl jsem se kádr oživit domácími hráči, ukázat jim, že se s nimi do budoucna počítá, a vedení naznačit, že i tudy by mohla pro klub vést cesta. Co se změn ve hře týká, tak jsem chtěl stabilizovat osu, obranou čtyřku a její organizaci či zjednodušit hru. Maličko víc potrénovat a pokusit se změnit myšlení, co se přístupu k trénování a zápasům týká.

Povedlo se z toho něco? Co naopak vůbec ne?

Povedlo se kádr rozšířit, maličko oživit mládím, díky tomu i v zápasech vydržet a být vyrovnaným soupeřem po celých devadesát minut. Nepovedlo se mužstvo nakopnout směrem k přístupu. Docházka k tréninkům byla na krajský přebor tristní a touha dřít v zápasech byla u některých hráčů někdy téměř nulová.

Ilustrační fotografie.
Podzimními šampiony Tip ligy jsou Zdeněk Matula a Macini

Které zápasy a bodové ztráty vás mrzí nejvíc?

Možná překvapím, že s vedoucími Bohunicemi, kde jsme sahali po bodu, a Ivančice, kde jsme přišli o body vlastními chybami. Přístupem jsem těžce nesl Moravský Krumlov (doma 1:3, pozn. red.), kdy mělo být do poločasu o výsledku rozhodnuto a kde druhý poločas přinesl uspokojení a výkony na úrovni čtvrté třídy.

Pozitiv na tomto podzimu bude asi moc málo, ale jsou třeba hráči, kteří si uhráli, jak se říká, to svoje?

Každý máme na nepovedeném podzimu svůj kousek viny. Chválit jednotlivce asi není na místě, ale určitě mě nezklamala dvojice gólmanů a v poli si držel jako jeden z mála solidní výkonnost Michal Honek.

Nováček druhé basketbalové ligy U19, družstvo juniorek BK Vyškov.
Vyškovské basketbalové juniorky se zabydlují v celostátní lize. Porazily Jihlavu

Na čem by měl stavět váš nástupce?

Nevím jaké má plány ani představy on, ani jaké jsou představy vedení do budoucna, těžko takhle radit. Jen bych si moc přál, aby mančaft zase měl svoji rousínovskou duši, identitu a to bez domácích hráčů, potažmo i diváků bude těžko splnitelné.

OPĚT ZMĚNA

Výchozí čtrnácté místo pro jaro rozhodně neodpovídá tradici rousínovského fotbalu v posledních sezonách. Proto nepřekvapuje, že se chystá další změna na postu trenéra. „Trenérem bude Roman Zavřel, přijdou nějaké posily a jedeme dál. A co nás zavedlo tam, kde jsme? Je to jednoduché. Před sezonou odešlo hodně zkušených hráčů, někteří aniž by to avizovali. V létě se nepodařilo mužstvo vhodně doplnit, nebo vlastně je nahradit. Zodpovědnost přešla na mladé nevyzrálé kluky, kteří tu tíhu neunesli. Tím se narušila i morálka v kabině a výsledek je takový, jaký je,“ stručně a věcně vyjádřil podstatu rousínovských fotbalových potíží předseda klubu Petr Pupp.