Sestup Znojma z FORTUNA.NÁRODNÍ ligy rozšířil sestupovou oblast v MSFL, kterou by měly opustit poslední čtyři mužstva. Toho si byli „namočení“ domácí vědomi a do hry dali víc srdce než favorizovaní hosté. „Byli jsme trochu přitlačení ke zdi a museli jsme vyhrát. To se podařilo. Kluci to ubojovali, proti kvalitnímu soupeři hráli tak, jak se o záchranu hrát má,“ zdůraznil trenér Vrchoviny Richard Zeman.

Oba týmy začaly zápas aktivně. Na šance domácích Matěje Vopršala a Tomáše Duby reagovali hosté tím nejlepším způsobem. Míč dostal na pravou stranu do běhu Marek Vintr a křižnou střelou nedal domácímu brankáři Marku Kolářovi šanci.

Ilustrační foto.
Viníka nehody odhalil kamerový systém

V souboji dvou herních stylů, bojovnějšího v domácím podání s techničtějším vyškovským, si pak mírnou převahu do přestávky udržovala Vrchovina. „Začali jsme velice dobře a brzy jsme se dostali do vedení. Jenže od dvacáté minuty nás soupeř dostal do problémů svou agresivní hrou a dlouhými nákopy, po kterých jsme souboje nevyhrávali a zbytečně faulovali. Zápas byl moc rozkouskovaný a domácí hrozili ze standardních situací,“ popsal druhou část první půle trenér Vyškovanů Jan Trousil.

O čisté konto přišli hosté tři minuty po zahájení druhé půle a v 63. minutě dokonce i o remízu. V obou případech skóroval agilní Vopršal. Závěrečný nápor Vyškovu nabídl šance, ale s koncovkou byli hráči tentokrát na štíru. „Hned minutu po vyrovnání jsme mohli jít opět do vedení, ale velkou šanci jsme nedali. Vrchovina nám potom dala rozdílový gól po rohu. Od sedmdesáté minuty jsme si vypracovali dostatek šancí na otočeni výsledku, ale jsme nebyli produktivní. Někteří naši hráči se nevyrovnali s velkou agresivitou Vrchoviny, a proto jsme odešli poraženi,“ komentoval porážku vyškovský lodivod.

Ve 3. kole skupiny TOP 6 první ligy ragbistů porazil Jimi Vyškov (modré dresy) Mountfield Říčany 29:21.
Ragbisté Vyškova nepovolili Říčanům ani bod. Obraty řídil Radim Trunečka

Tlak hostů v závěru byl mimořádný. Před Kolářem bylo neustále rušno, hosté pálili ze všech možných prostorů a zahrávali hodně standardních situací. Bojovní domácí ale své vítězství ubránili. „Vrchovina dokázala, že když o něco jde, vždy se dokáže vyhecovat k výbornému výkonu. Ano byli jsme důrazní, ale nic za hranou. Přinutili jsme soupeře k našemu fotbalu a oni se možná opravdu trochu přizpůsobili. V závěru jsme přečkali dvě jejich gólové střely, které šly těsně vedle. Jsem rád, že tým ukázal charakter a dokázal zápas s tak kvalitním soupeřem otočit,“ radoval se z důležitého bodového zisku Zeman.

SFK Vrchovina – MFK Vyškov 2:1
Poločas: 0:1, Branky: 48. a 63. Vopršal – 19. Vintr. Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Popelák. ŽK: Batelka, K. Skalník, Vopršal, Smetana, Duda, Kolář – Sečkář, Jeřábek, Vintr, Lahodný. Diváků: 230.
Vrchovina: Kolář - Svoboda (46. Smetana), Batelka, K. Skalník, Vašíček (55. Duda) - M. Skalník, Wolker (72. Bača), Michal, Zbytovský, Vopršal – Duba. Trenér: Richard Zeman.
Vyškov: Šustr - Hirsch (67. George), Krejčí, Sečkář (74. Lukášek), Němeček – Jeřábek - Jaroš, Langer (55. Malár), Matocha, Lahodný – Vintr. Trenér: Jan Trousil.