Jaký pocit u vás převládá po posledním hvizdu v MSFL?
Po posledním utkání s Petřkovicemi jsme se chtěli posunout na šesté místo, které by nám zajistila jen výhra (výsledek 3:3, pozn. red.). Takže jsem zklamaný. Na druhou stranu kluky musím pochválit, protože jsme soutěž dohrávali s torzem mužstva. S Petřkovicemi byli na lavce jen dva zdraví hráči, veteráni David Hodinář a Ladislav Kollár.

Ilustrační foto.
Fotbalisté Bučovic se loučili s krajským přeborem. Remízou v derby s Rousínovem

Ale co celá sezona?
To s tím souvisí. Musím smeknout před mužstvem za to, v jaké stavu jsme to jaro odehráli. Samozřejmě jsme si umístění představovali trochu jinak, ale realita byla taková, jaká byla. Já jsem rád, že kluci ve většině zápasů dokázali, že fotbal hrát umějí. A taky, že umějí zabojovat, i když se zrovna nedaří, což byl právě zápas Petříkovicemi, který jsme otočili z 0:2 na 3:2. Kluci když to odjezdí a udělají chybu, tak jim to člověk promine. Takový zápas mně nevadí.

MFK VyškovMSFL 2017/2018
Konečná tabulka:
9. Vyškov 30 11 8 11 54:51 41
Doma:
4. Vyškov 15 8 3 4 32:19 27
Venku:
13. Vyškov 15 3 5 7 22:32 14
Střelci:
9 – Daniel Přerovský
7 – Marek Matocha
6 – Jan Koudelka
5 – Daniel Pospíšil, Filip Studený
4 – Alexandar Božović
3 – Milorad Dabić, Michal jeřábek, Jan Krejčí
2 – Mohamed Tijani, Cheick Sekou Toure, Lukáš Lahodný
1 – Tomáš Fialka, Tomáš Praks


Ovšem mužstvo asi mělo na víc než deváté místo.
Sezonu je potřeba vidět ve dvou částech. Na podzim jsme do toho vlítli velmi dobře pěti výhrami za sebou. Ale i výkony byly velmi dobré, hráli jsme jednoduchý útočný fotbal a dávali jsme hodně gólů. Chybělo sice pár bodů z venku, ale celkově ten podzim byl výborný. Měli jsme na hrotu Koudelku, který zúročoval práci celého mužstva. Když pak po podzimu odešel do Prostějova, tak se nám nepovedlo přivést hrotového útočníka. Adekvátní náhradu, borce, který by dával góly. Takže jsme to řešili našimi záložníky. Kluci se rvali, ale ta gólová produktivita, to nebyl Koudelka. Na konci to na sebe vzal alespoň Dan Přerovský, který dával góly. Ale ani on není klasickým hroťákem.

Bavit se o konkrétních posilách je určitě brzy, ale asi především útočná fáze je bude potřebovat.
Víme, že potřebujeme doplnit celý kádr a hlavně útočníky a křídelní hráče. Tedy ofenzívu. Na tom už pracujeme a někteří hráči už jsou oslovení. Ale věřím, že udržíme ty stávající hráče, které udržet chceme.

Jak by měla příští sezona vypadat?
Tak, že výsledkově neskončíme někde ve dvacátém kole jako letos, ale udržíme výkonnost celou sezonu. Abychom pro tu špičku byli nebezpeční po celou soutěž.

To lze pochopit i tak, že ve špičce chcete hrát i vy.
Ano, konkrétní cíl určitě bude stanovený. Myslím si, že nebude malý, že budeme mít o co hrát. Za to jsem rád. Všichni se dostaneme pod takový ten správný tlak a věřím, že jej uneseme.

V posledním utkání tohoto ročníku Moravskoslezské ligy remizovali fotbalisté MFK Vyškov (bílé dresy) s FC Odra Petřkovice 3:3.
Prohrávali i vedli. Vyškovští fotbalisté zakončili letošní sezonu remízou