Loni prošli hravě okresním přeborem a po podzimu se zdá, že i v krajské soutěži budou soupeře kosit jako kuželky. Fotbalisté Zbraslavi na Brněnsku ovládli podzimní část B skupiny I. B třídy a zařadili se mezi šest půlmistrů jihomoravských krajských soutěží. „První příčka nás sice překvapila, ale hned po postupu jsme předpokládali, že budeme v horní polovině tabulky, což je i náš dlouhodobý cíl,“ hlásil Martin Sítař, člen výkonného výboru Zbraslavi.

Stranu věnovanou nižším fotbalovým soutěžím najdete v úterním tištěném Deníku Rovnost

Podzimní lídři
Krajský přebor
Lanžhot – sedm bodů náskok na druhou Bystrc, bilance 12-2-1, skóre 37:6

I. A třída, skupina A
Start Brno – dva body náskok na druhé Rajhradice, bilance 10-3-0, skóre 39:15

I. A třída, skupina B
Krumvíř – šest bodů náskok na druhou Hroznovou Lhotu, bilance 11-1-1, skóre 37:19

I. B třída, skupina A
Pačlavice-Dětkovice – stejně bodů jako druhý Rájec-Jestřebí, bilance
8-4-1, skóre 35:10

I. B třída, skupina B
Zbraslav – stejně bodů jako druhý Slovan Brno, bilance 9-3-1, skóre 42:17

I. B třída, skupina C
Vacenovice – dva body náskok na druhý Rajhrad, bilance 8-2-3, skóre 26:14

Nováček soutěže ovládl svoji skupinu až v posledním kole, kdy vyhrál na hřišti brněnského Slovanu 3:1 a posunul se o skóre právě před něj. „Máme skvělý kolektiv, výbornou fyzickou a psychickou úroveň hráčů, perfektní přípravu pod vedením trenérů Radka Chmelíčka a Michala Bureše i velmi dobré zázemí v klubu. Pomohlo nám, že zatímco spousta týmů má jednoho až dva rozdílové hráče, my jich prostě máme víc,“ sdělil Sítař.

Přestože Zbraslav na podzim poznala jedinou porážku, na druhý postup v řadě nepomýšlí. „Není to na pořadu dne, ale jsme přesvědčení, že máme tým, který může úplně s přehledem hrát důstojnou roli i ve vyšší soutěži. Pro udržení se na špici bude klíčová dobrá zimní příprava, zdraví hráčů a vstup do jarní části soutěže, prvních pět kol máme silné soupeře,“ upozornil Sítař.

„Fotbalem ale chceme hlavně bavit fanoušky i sebe,“ dodal.

Nejvyšší krajskou soutěž opanoval Lanžhot, přeboru vévodí o sedm bodů před Bystrcí a na jaře může zaútočit na postup do divize. „Před sezonou jsme si řekli, že chceme hrát do třetího místa. Avšak po tom, jak hrajeme na podzim, nechci alibisticky říkat, že nepomýšlíme na první místo,“ sdělil v jisté pozici půlmistra lanžhotský trenér Milan Valachovič.

V I. A třídě, skupině A se o postup do krajského přeboru patrně popere silná dvojice Start Brno a Rajhradice, která se mírně oddělila od zbytku soutěže. „Mužstvo je solidně poskládané ze zkušených hráčů, počítali jsme s tím, že budeme hrát nahoře. Majitel chce postoupit, je ambiciózní,“ neskrýval jeden z trenérů Startu Bohdan Ryšavý. Ve vedlejší skupině B má Krumvíř šestibodový náskok v čele na Hroznovou Lhotu.

Nový trenér Drtičů, trojnásobný hokejový mistr světa Roman Čechmánek.
Drtiči mění trenéry. Tým už vede mistr světa a bývalý gólman NHL Čechmánek

Pačlavice-Dětkovice dvakrát po sobě skončily v A skupině I. B třídy druhé, po letošním podzimu vedou o skóre před Rájcem-Jestřebí. Skupina C je nejdramatičtější, Vacenovice sice vedou o dva body před Rajhradem, první čtyři celky tabulky jsou ovšem vměstnané do rozdílu čtyř bodů, přičemž čtvrté Kozojídky mají ještě dohrávku s Velkými Bílovicemi k dobru.