„Zápas o všechno, kdyby se nepovedl, spadli bychom úplně na dno. A to se to před zápasem a na jeho začátku nevyvíjelo vůbec dobře," podotkl trenér Milan Boušek.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Framoz Rousínov – FC Kuřim 4:2
Poločas: 1:1. Branky: Benda 2, Strnad, Matěj Sedláček – Malásek, Šenkýř.

Obavy z možného průběhu byly na místě. „Neměl jsem k dispozici hned šest hráčů základní sestavy, a tak jsme museli pořádně sáhnout do béčka," konstatoval. K tomu ještě Framoz nabral brzy i gólové manko. V úvodu měl sice převahu, ale další z podzimní série defenzivních chyb potrestal v desáté minutě hostující Šenkýř.

Naštěstí na vyrovnání fanoušci nemuseli čekat dlouho. V sedmnácté minutě se o něj postaral Strnad. „Dostáváme jednoduché góly, a když to nejde jinak, musíme to prostě uhrát bojovností. Byli jsme o trochu lepším týmem a rozhodly dvě rychlé branky ze začátku druhého poločasu," řekl autor úvodní rousínovské trefy.

Na mysli měl přitom dva slepené zásahy během tří minut. V šestapadesáté se trefil Benda, o chvíli později mířil přesně Sedláček. „O přestávce v kabině jsme si řekli, že sice nevedeme, ale byl to slibný poločas a dnes to musí vyjít. Podařilo se, přehrávali jsme je, vytvořili si šance a dobře, že to tam padalo," prohlásil kouč.

Domácí ještě dovolili hostům osm minut před koncem snížit Maláskem, ale poslední slovo patřilo jim. Razítko na plný bodový zisk Framozu dal svou druhou brankou Benda. „Zase jsme si to dokázali zkomplikovat, nechali si projít odražený míč do vápna a museli se strachovat. Ale tři body máme," uzavřel Boušek. Jeho mužstvo poskočilo do středu tabulky na průběžnou desátou pozici.