Nové jméno pro fotbalovou historii se zapsalo jako FC Petra Drnovice. A vítězně, v premiéře v I. lize Petra porazila hraničáře z Chebu. „Na ten zápas i svůj gól se pamatuju dost přesně. Bylo to střelou asi ze dvaceti metrů. A hned potom ve třetím kole jsme v Brně porazili Zbrojovku, " nemusí pátrat v paměti střelec historicky první prvoligové branky Drnovic Róbert „Bob" Kafka a jako z rukávu vysype takřka kompletní úvodní sestavu (viz níže). 

V brance Chebu byl při kafkově ráně jen „divákem" Petr Skála, který si renomé udělal zejména ve Slavii Praha. Řada jmen z uvedené premiérové sestavy se nedávno na drnovickém pažitu sešla zavzpomínat na staré dobré časy. Kafka vypadal a hrál jakoby právě vyzul ligové kopačky. A to už loni oslavil padesátiny.

„Na Drnovice vzpomínám jen v tom nejlepším. Postupoval jsem s nimi do ligy, to byla paráda, a hrál jsem tam až do roku 1997. Slavné časy a veliké zápasy. Doma jsme zase vyhráli nad Brnem 2:1. Zelňa (pozn. red. Libor Zelníček) mně nacentroval balón před vápno a Twardzyk se jen díval, jak mu vyháním pavouka ze šibenice. Nebo utkání se Spartou s divokým skóre 4:4. To byly věci," zasní se jeden z nejlepších hráčů, které drnovickým fanouškům tehdejší prezident klubu Jan Gottvald přivedl.

Zbývá dodat, že v prvním ročníku skončil nováček na desáté příčce, nejlepším umístěním pak bylo třetí místo v roce 2000 s následnou účastí v Poháru UEFA (předchůdce dnešní Evropské ligy). Tehdy bylo hodně k blízko i k postupu do dalšího kola. Po veliké převaze a domácí remíze 0:0 prohráli tehdy svěřenci trenéra Karla Večeři v Mnichově s tamním FC 1860 smolně 0:1. V nejvyšší soutěži Drnovice působily s dvouletou přestávkou rovných deset sezon.

I. liga, ročník 1993 – 1994


FC Petra Drnovice – SKP Union Cheb 2:1
Poločas: 1:0. Branky 25. Kafka (asistence Hruška), 62. Hruška (as. Zelníček) – 48. Šedivý. Diváků: 4100. Hráno 15. srpna 1993.
Sestava: Barcuch – Staš – Harazim, Prokop, M. Poštulka (71. Chýlek) – Hruška, Kafka, Weiss, Palinek – Baránek, Zelníček (82. Nosický). Trenér: Jindřich Dejmal.