Za brzdu v úvodu rozjetého bzeneckého expresu zatáhl především domácí gólman Jan Trnavský. V desáté minutě výborným postavením a bravurním reflexem vyrazil dělovku svého jarního spoluhráče Radka Šifela, který pálil z postavení uvnitř pokutového území domácích. Tedy zblízka. Ještě lepší zákrok vytáhl Trnavský hned v následující akci. Hosté vrátili balón centrem do šestnáctky, Paták v malém vápně jen nastavil placírku, jenže kočičí skok a „prodloužená" levá ruka rousínovského brankáře tisíciprocentní šanci zmařily.

Pak gólovou akci hostů zastavil praporek pomezního asistenta. „Domácí měli také šance, ty naše přišly dřív a myslím si, že i byly důraznější, větší. Měly se proměnit, ale netrefíme volej ani z malého vápna. Pak to zapískané ofsajdové postavení. To ofsajd nebyl, mělo se to pustit a náš hráč by šel sám na brankáře," litoval po utkání nevyužitého dobrého úvodu trenér hostů Libor Škodík starší.

Měl proč. Výkon jeho svěřenců totiž šel postupně hodně dolů a domácí tým mohl zápas rozhodnout už do přestávky. Ve třinácté minutě nevyužil Pupp skvělou uličku od Sedláčka. Pak mohl jít sám na brankáře Krejčíř, ale špatně si zpracoval míč. Po Žočkově centru Mrnuštík zblízka hlavičkoval do brankáře a po něm Radil u zadní tyče těsně vedle. Tentýž hráč se zblízka neprosadil ani dvě minuty před poločasem a v poslední minutě po Žočkově kulišárně šajtlí brankář Mrnuštík jen sledoval jak míč těsně přeletěl nad břevnem. „První poločas byl hlavně o chybách, po kterých měly šance oba týmy. Ale celkově to bylo takové nijaké. Ve druhém poločase si myslím, že jsme si to vítězství zasloužili, protože jsme za ním šli víc než soupeř," zhodnotil utkání domácí kouč Milan Boušek.

Ani druhý poločas ale divákům mnoho pohledných akcí nenabídl. Čestnou výjimkou byla kolmice na Honka, který tak v 58. minutě šel z půlicí čáry sám na brankáře Maňáka, ale zvolil nejhorší řešení. Místo dlouhé kličky vypálil přímo do jeho nohou. „S tím jsem ho na hřiště poslal, aby utekl a dal gól. Bohužel tutovou šanci neproměnil," konstatoval Boušek.

Rozhodnutí tak nepřinesla fotbalovost, ale bojovnost domácích hráčů a důslednost Sedláčka v pokutovém území hostů. Po Žočkově rohovém kopu nejprve Pupp z otočky trefil přímo do Maňáka a jím vyražený míč Sedláček zblízka doklepl do sítě. „„Jsem zklamaný z našeho výkonu, protože jsme neodvedli to, na co máme. Nicméně myslím si, že to bylo vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Domácí ty své proměnili, anebo spíš byli šťastnější, když po rohovém kopu dotlačili míč do sítě. Druhá branka už nic neřešila, to už jsme hráli vabank a vzadu na totální riziko," zhodnotil zápas trenér Bzence.

V závěru si hostující Říha málem dal vlastní gól a tečku za zápasem udělala druhá vydařená domácí akce, když Benda přesným centrem z levé strany našel zcela nehlídaného Honka, který tentokrát neměl čas přemýšlet, co udělat, a zblízka šanci proměnil. „Tímto vítězstvím jsme plnili cíl na podzim získat osmnáct bodů, a to ještě před sebou máme tři zápasy. Jsem rád, že kluci za výhrou šli, i když to nebylo žádné galapředstavení. Musím být spokojený. Máme příliš moc zraněných hráčů, ale pereme se s tím vcelku úspěšně. Cením si pomoci hráčů z béčka," dodal Boušek.

Kvarteto zraněných hráčů ze základní sestavy zastupoval někdejší kapitán mužstva Libor Kupčík, jehož až do konce podzimu vyřadil zánět achilovek. „Na tribuně jsem si to skoro protrpěl, protože pořád to nebylo rozhodnuté. Na začátku měl Bzenec velké šance a nás výborně podržel Honza Trnavský. A pak to kluci odbojovali. Za to je chválím, určitě jsme vyhráli zaslouženě," shrnula dlouholetá opora záložní řady Framozu.

Krajský přebor

13. kolo:

Framoz Rousínov – Slovan Bzenec 2:0

Poločas: 0:0. Branky: 72. Sedláček, 90. M. Honek. Rozhodčí: Denev – Tunka, Šišma. ŽK: Sedláček, Benda, Hartl – Březina. DS: Pospíšil. Diváků: 80.

Rousínov: Trnavský – Novotný, Mrnuštík, Kubala, Hartl – Radil (51. M. Honek), Sedláček, Žoček, Krejčíř (90. Gerda) – Pupp, Benda.

Bzenec: Maňák – Říha (82. Šik), Dulovecz, Hrotek, Škodík – Nedvídek, Březina, Radmil, Zúbek – Paták, Šifel.