Přednost měl hokej

Většina rousínovských fanoušků dala před utkáním svého týmu přednost hokejovému československému derby. A ti skalní, co přišli, asi litovali. První dějství mělo úroveň, kterou v krajském přeboru moc vidět není. Tleskat se dalo snad jen trestným kopům. Po pětadvaceti minutách se k němu postavil hostující kapitán Kalina a míč z jeho kopačky našel jen náruč Trnavského, v poslední minutě si vysloužil slabý potlesk domácí Žoček, když z poměrně velké dálky těsně minul horní roh znojemské svatyně. „Vypadalo to jak přátelské utkání, nevím proč, nikdo nechtěl udělat chybu, ani to nasazení nebylo, mezihra v poli docela šla, ale jít do šestnáctky a zakončit, to nešlo nikomu," řekl znojemský kouč Tomáš Pěnkava.

Výraznější zlepšení nepřišlo ani po návratu z kabin. Výjimkou byla v šedesáté minutě pohledná kombinace hostů se zblokovaným zakončením Ostrého, na druhé straně střídající Benda prodal čerstvé fyzické síly úprkem přes půl hřiště po levé straně a došel až ke gólmanovi, kde ale s míčem už nic nevymyslel.

Emoce tak zvedla situace až deset minut před koncem.Trestný kop zpracoval v těsné blízkosti branky Procházka a Vašíček ve skluzu rozvlnil síť. Jenže to už měl asistent rozhodčího dlouho zvednutý ofsajdový praporek. „Z lavičky to těžko posoudit, to musí vědět rozhodčí, každopádně kluci mi říkali, že si to hlídali. Škoda, akce to byla dobrá, na dva doteky. Kromě toho jsme se dostali i do pár brejků, ale nebyl to pěkný zápas a zisk bodu je zasloužený," konstatoval Pěnkava.

Šance nakonec

Ale hosté o něj nakonec přeci jen mohli přijít a Rousínov slavit šťastnou výhru. V úplném závěru nejprve Vítámvás vyškrábl dalekonosnou střelu k tyči a z následného rohu měl tříbodovou trefu na hlavě Daněk, jenže u bližší tyče nedokázal balón správně usměrnit. „Daněk tam většinou skáče, ale v tom souboji ta hlavička myslím nemohla být účinná. Není to vypracované, je to o náhodě. Trochu jsme to otevřeli i my a občas nám někdo utekl, málem jsme vyšli naprázdno. Naprosto zasloužená remíza," vyhlásil Krahulec.

Střetnutí tak skončilo nejméně atraktivním fotbalovým výsledkem. Navíc bylo cítit, že hlavami všech Čechů cloumal spíš hokej Česko versus Slovensko. „Určitě, myšlenky klukům utíkají jinam, všichni se už vidí u televizorů, chybí tak koncentrace. A taky motivace, už není o co moc hrát, touha po nejvyšších příčkách je pryč, těžko se to psychicky zvedá," uzavřel lodivod Framozu.

Rousínov – IE Znojmo

0:0

Framoz Rousínov: Trnavský – Pupp, Svoboda, Hartl, Boušek (46. Daněk) – Klouda, Kupčík, Žoček, Havel – Sedláček (64. Benda), Fiala.

Sudí: Miklík – Kulíšek, Virčík.

Diváci: 50.

Po minutách: Framoz Rousínov – FK IE Znojmo

15. Hodně slabý začátek trochu rozčísla kolmice domácích na Sedláčka, u míče ve vápně ale byl gólman hostí rychleji.

23. Blesková akce hostí, po kombinaci je z toho volný přímý kop. Ten si vzal na starost kapitán Kalina, obstřelil zeď, ale mířil doprostřed brány, Trnavský neměl problém.

32. K doraženému míči se dostal Škvařil, ale z voleje mířil hodně vedle.

37. Kulišárna znojemského Vašíčka: ze strany z dálky chtěl zatočit míč na zadní tyč, jeho dalekonosný pokus nakonec nebezpečný nebyl.

45. Podprůměrný poločas z obou stran zakončuje Žoček dobře kopnutým přímým volným kopem, těsně minul roh branky, z tribuny poprvé zazněl potlesk.

46. Ke střele se dostal čerstvý Daněk, z dálky dobře vystřelil, ale mezi tři tyče se jeho pokus nedostal.

60. Asi první opravdu fotbalová akce druhé půle: Zach nevzdal ztracený míč, vpravo u brankové čáry přihrál zpět na Ostrého, ten prošel do nebezpečné pozice, ale obrana byla na místech.

73. Slibná možnost Framozu: po deseti minutách na hřišti prošel Benda po lajně až do vápna a spěchal kolmo k brankáři, ovšem ani nevystřelil, ani nenašel spoluhráče.

75. Hostující Procházka pálí z dvaceti metrů, Trnavský boxuje před sebe a rousínovská defenziva odvrátila do bezpečí.

81. Hosté dali gól, jenže neplatí: trestný kop z pravé strany stáhl k tělu těsně před brankářem nehlídaný Procházka, přiťukl Vašíčkovi a ten z pár metrů trefuje pod břevno. Jenže vše hatí ofsajdový praporek asistenta rozhodčího. Hosté se pochopitelně zlobí.

85. Znojmo chce urvat vítězství na svou stranu: protiútok čtyři na čtyři táhl mladý Šperl, se štěstím přešel do vápna, ale dostal se do těžkého úhlu. Dokázal ovšem patičkou vrátit na Ostrého a ten z ideální pozice nastřelil jen nejblíže stojícího beka.

88. Nakonec se mohli přeci jen radovat domácí: překvapivou střelu z dálky vytěsnil gólman na roh, z něj si míč na bližší tyči našel Daněk, jenže nedokázal usměrnit a balón šel vysoko nad branku.

90.+1. Je konec. Fotbal nevalné kvality končí zaslouženou remízou. Diváků do konce zůstalo jen pramálo.