A navíc pro ně utkání nezačalo dobře. Už v osmé minutě šla Dosta do vedení, když si Matyska proklestil cestu chybující obranou hostů a prostřelil debutujícího brankáře Slováka. Tentokrát to však nebylo o prvním gólu. Ve 22. minutě uvolnil Svoboda Ševčíka, který přehodil Sovu a srovnal na 1:1. Těsně před přestávkou se dobře hrající Ševčík prodral do pokutového území domácích, kde byl faulován. Nařízenou penaltu Svoboda proměnil sice nadvakrát, ale otočil skóre.

Aktivitu si hosté přinesli i do druhého poločasu a už po třech minutách zasadili domácím rozhodující k.o. Po přihrávce Králíčka zvýšil Lička střelou po zemi k tyči na 3:1 pro Tatran. „Konečně jsme proměňovali šance. A měli jsme jich ještě daleko víc a mohli jsme dát i víc gólů, ale to už bych asi chtěl moc. Konečný výsledek 2:6 ukazuje, že jsme vyhráli zaslouženě. I když nás Bystrc asi trochu podcenila a věci nám asi vycházely lépe než jindy, pro mě je důležité, že tak slátané mužstvo zápas zvládlo. Kluci se toho zhostili dobře a také náhradníci, kteří nedostávali tolik šancí, se ukázali v dobrém světle. Všichni plnili to, co jsme si řekli v týdnu před utkáním, a pak i v samotném zápase,“ radoval se z nečekaně hladkého vítězství trenér Tatranu Tomáš Kovanda.

Po Ličkově gólu se domácí úplně položili a hosté na hřišti dominovali. Do konce zápasu přidali ještě tři branky a zrodilo se tak největší překvapení devatenáctého kola. „Určitě nám zápas mimořádně vyšel, ale já musím upozornit, že nám hodně pomohlo vítězství v minulém kole s Morendou gólem v 89. minutě. Do Bystrce jsme tak jeli s vědomím, že nemáme co ztratit. Prostě jsme byli tak nějak správně uvolnění. Jsme rádi za výsledek, ale zůstáváme při zemi. Pořád ještě jsme tam, kde jsme nechtěli být,“ zdůraznil rousínovský kouč.

Dosta Bystrc - Tatran Rousínov 2:6

Poločas: 1:2

Branky: 8. Matyska, 82. Makiš - 22. a 74. Ševčík, 48. a 69. Lička, 45. Svoboda z pen., 65. Dvořák

Rozhodčí: Šenkýř - Marinč, Nováček

ŽK: Gryc, Matyska, Makiš, Axamit, Urban - Králíček, Kameník

Diváků: 103

Bystrc: Sova – Marušinec (60. Nguyen), Gryc, Ďuriš, Veleba - Špánek, Urban, Axamit, Makiš - Matyska, Chyla: Trenér: Libor Danihelka

Rousínov: Slovák - Líznar, Mrnuštík, Kameník, Pupp – Dvořák (75. Benda), Ševčík, Svoboda, Honek (85. Divácký) - Lička, Králíček. Trenér: Tomáš Kovanda