A nejen předal do užívání, ale i pochválil jeho kvalitu a spolupráci města a klubu při jeho budování. „Vyškov v tomto směru určitě jde správným směrem. Je jedním z mála, kde spojení radnice s klubem funguje a toto hřiště je toho dokladem. A vůbec, celý tento sportovní areál je nádherný a určitě by si zasloužil i vyšší soutěž, než se tu hraje. Je vidět, že fotbal má ve Vyškově zelenou a třetí liga by mu slušela," řekl mimo jiné šéf českého fotbalu.

Hřiště s umělým trávníkem vzniklo díky sdružení finančních prostředků z ministerstva školství a tělovýchovy a města Vyškova. Stát stavbu dotoval deseti a město šesti miliony korun. Na příští rok je ještě vyčleněno pět milionů na dokončovací práce, v nich absolutně největší bude osvětlení, pro které už jsou zabudovány stožárové patky. „Vzniklo tady ucelené a účelné sportoviště a klub má výborné podmínky pro svůj rozvoj. Teď už zbývá, aby nasbíral nějaké body v divizi a vyšplhal se výš. A hodně úspěchů mu přeju i do budoucna," stručně popřál fotbalistům starosta Vyškova Karel Goldemund.

„Tohle je historický okamžik pro vyškovský fotbal, celé město i široké okolí a po těch létech kvalitní práce s mládeží jsme si takové sportoviště určitě zasloužili. Asi před čtrnácti dny jsme obdrželi oficiální certifikát pro užívání od příslušné komise Fotbalové asociace České republiky a pověřený pracovník nás ujistil, že tento trávník je jedním z nejkvalitnějších, které v poslední době povoloval pro zápasy. Proto děkuji všem, kteří se o jeho vybudování zasloužili, a ujišťuji je, že hřiště budeme maximálně a účelně využívat," zdůraznil předseda MFK Vyškov Štěpán Pataki.

Slavnostní okamžiky i projevy byly kratičké. Snad i proto, že funkcionáři viděli, jak o kousek dál netrpělivě podupávají a poskakují malí fotbalisté z přípravek, kteří slavnost završili minizápasem.