Valná hromada byla volební. K jakým změnám tedy došlo?
Jedinou malou změnou bylo obsazení funkce předsedy. Po odstoupení Stanislava Píška vedl oddíl místopředseda Petr Pupp. Na tuto funkci byl šestapadesátiletý jednatel společnosti Ferobet navržen a také jednomyslně zvolený. Funkci místopředsedy zastává už hodně let, což dává záruku, že staronové vedení bude dále pracovat v nastoleném trendu.

Jak vedení klubu vyhodnotilo podzim A mužstva v krajském přeboru?
Za sebe, ale myslím, že i za celé vedení můžu říci, že postavení A mužstva po podzimní části lze hodnotit velmi pozitivně. I když mužstvo bylo decimováno zraněními, přesto se dokázalo zvednout a výsledkem je posun do horních pater tabulky. Chtěl bych na tomto místě poděkovat družině Toma Kovandy za to, co dokázala a věřím, že i jaro bude pokračovat v nastoleném trendu.

Může se Tatran v dohledné době ucházet o divizi, kterou hrával?
Vezmu to odzadu. Myslím si, že Tatran Rousínov je dnes stabilizovaný a finančně zabezpečený oddíl, který má širokou skupinu podporovatelů a sponzorů a je schopen vytvářet hráčům takové podmínky, aby za Tatran hráli a neměli důvod odcházet. A nyní se vrátím k první části otázky. Jestli se chce Tatran ucházet o divizi. Divize dnes není pro kluby jižní Moravy nijak atraktivní soutěž. Z velké většiny ji tvoří kluby z Vysočiny a nechci se nikoho dotknout, ale mně osobně je milejší, když do Rousínova přijede Bystrc, Bohunice či rival z Bučovic a fanoušci přijdou, než když přijede Polná či Stará Říše. S těmito celky nepřijede téměř nikdo. Takže výhledově raději budeme budovat náš areál, rozšiřovat celky mládeže a do nich investovat a je téměř jisté, že takové investice se časem vrátí.

Trenér fotbalistů MFK Vyškov Jan Trousil.
Hlavně musíme přivést stopera, tvrdí trenér vyškovských fotbalistů Jan Trousil

Jak vedení hodnotí účinkování ostatních družstev?
Dorost po spojení s celkem Křižanovic nám dělá radost a je v popředí krajské soutěže. U starších žáků je problém ve velmi úzkém kádru, ale pevně věřím, že se nám podaří krajskou soutěž udržet, protože v mladších žácích máme dostatečný potencionál, jak v kvalitě, tak v množství hráčů. A jak už jsem naznačil, mladší žáci nám dělají větší radost a mladší žáci B jsou dokonce těsně druzí za rezervou Vyškova.Co se týče přípravek, tak starší trošičku polevila, ale i tak se drží v popředí tabulky. Mladší přípravka zatím má plný bodový zisk a jasně vévodí tabulce okresní soutěže. Družstvo mini přípravky se postupně formuje a díky tatínkům-trenérům je o naše nejmenší klučíky velmi dobře postaráno.

Chystají se nějaké novinky v ostatních oblastech? Třeba otázka umělého trávníku?
Na otázku umělky jasně řeknu nikoliv. Na velké hřiště není místo. Bylo nám od vedení města přislíbeno, že bude vybudováno víceúčelové hřiště o rozměrech cca 50x25 m s umělým povrchem, ale ani zde zatím není jasno kdy. Pozemky jsou odkoupeny městem a čeká se na dotaci. Pevně věřím, že vše dopadne dobře.

Od města tedy máte podporu?
Městu patří obrovský dík, patří k největším podporovatelům a je nutné říci, že díky dotacím od města můžeme dál svoji činnost rozvíjet a fotbalový stánek modernizovat a budovat.

Kdy začne A mužstvo přípravu na jarní část krajského přeboru? Má mužstvo nějaký konkrétní úkol od vedení, co se týká konečného umístění?
Příprava A mužstva začíná ve středu 17. ledna. Bude probíhat v areálu stadionu, dále využijeme halu v Rousínově, umělý trávník ve Vyškově a mužstvo odjede i na soustředění do Blanska, kde po loňských zkušenostech o ně bude stoprocentně postaráno. Mužstvo má stanovený jasný cíl a to záchranu v krajském přeboru. Vím, že to možná dle současného umístění vypadá podivně, ale cíle se mohou i v průběhu sezony přehodnocovat. Je ale pravdou, že tým má slíbenou odměnu, která bude diferencována dle umístění.

Lze čekat změny v kádru nebo dokonce posílení?
Určitě, je třeba po zkušenostech z podzimu kádr mužstva rozšířit, aby nastala velká konkurence na jednotlivé posty, ale v současnosti je předčasné hovořit o konkrétních jménech.