A platilo okřídlené nové koště dobře mete. Hráče nečekalo žádné „báčko", což na prvním srazu bývá obvyklé, ale okamžitě plnohodnotná tréninková jednotka. Nový kouč jasně naznačil, co od něj mužstvo může očekávat. Tedy náročnost.

„Jedeme hned naostro. Jednak je letní tréninkové období velice krátké, takže nechci mrhat časem, jednak si chci ověřit, jak hráči plnili své individuální tréninkové plány," řekl Zbořil.

Tomu se na prvním tréninku sešlo téměř třicet fotbalistů, včetně nových tváří, které chce otestovat. Širší kádr zatím opustil jen mladý záložník Hrušák, který se vrátil do Olomouce po hostování, s ostatními stávajícími hráči Zbořil do přípravy počítá. Zkoušet bude zkušeného borce Hatleho z Prostějova a dále dvojici ze Cvrčovic Jana Novotného a Dornaye, bohdalického Jašíčka, který je ale kmenovým hráčem Sokolova, ze Znojma se představí Šplíchal.

Jako každoročně se do přípravy zapojí i vycházející dorostenci. Zbořil chce vidět celou šestici. V ní jsou i hráči, kteří už do áčka nakoukli i v divizních zápasech. Fandové se například mohou těšit, že bratrskou dvojici doplní Josef Lička, zcela novým jménem je Urbančok.

„Očekávám, že se mě budou všichni snažit přesvědčit, že do kádru patří. Takže v prvním týdnu budu všechny hráče bedlivě sledovat a první zúžení kádru chci udělat už v sobotu. Pak už bude třeba začít ladit mužstvo jako celek, tedy najít širší kádr pro divizi, optimální sestavu a pilovat herní styl a situace," dodal Zbořil s tím, že další kádrové změny určitě ještě přijdou, ať už směrem ven nebo dovnitř mužstva. Kanonýr pokračuje

Určitě pozitivní zprávou pro vyškovské fotbalové publikum je, že kouč může nadále počítat se službami kanonýra Miloše Kropáčka, který přiznal, že s fotbalem na divizní úrovni už chtěl dávno skončit.

„Abych pravdu řekl, hrál jsem jen proto, že u mužstva byl Valda Horváth. S ním jsme byli schopní se na všem bez potíží domluvit. Takže jsem chtěl skončit i teď, ale tím, že přišel Zbyněk Zbořil, se na vztahu trenér – hráč prakticky nic nezměnilo. Všechno jsme to probrali a budu pokračovat. Jsem zdravotně v pořádku a doufám, že to se zdravím bude na podzim lepší než v minulé sezoně," přeje si fotbalový obávaný vyškovský střelec.

Dění na trávníku pozorně sledoval i předseda MFK Štěpán Pataki. Ten potvrdil, že klub chce pokračovat v koncepci, kterou prosazoval Zbořilův předchůdce Horváth, a zůstává u stejných předsezonních cílů, jako loni. „To znamená, že chceme dávat šanci vlastním odchovancům, tedy mladým hráčům, i když jsme si samozřejmě dobře vědomí, že určitou zkušenější osu v mužstvu musí mít. Myslím, že i za těchto okolností zase můžeme útočit na přední pozice. Za postupem se rozhodně nebudeme bezhlavě honit," zdůraznil první muž MFK.

První herní prověrkou Zbořilova týmu bude už ve středu přípravné utkání s Břeclaví v Bavorech, v sobotu se MFK utká s Blanskem v Radslavicích. V plánu přípravných utkání převažují těžcí soupeři, účastnící moravskoslezské ligy. Kromě Břeclavi to jsou dále dále Kroměříž, Prostějov a Hulín.

Mistrovská sezona prakticky začne zápasem předkola domácího poháru, tedy Poháru České pošty, v neděli 22. července v Přerově.

Program přípravných zápasů:

Středa 11. 7. / 18.00

Břeclav – Vyškov (Bavory)

Sobota 14. 7. / 17.30

MFK – Blansko (Radslavice)

Sobota 18. 7. / 17.30

Kroměříž – MFK

Neděle 22. 7. / 17.00

Přerov – MFK (předkolo PČP)

Neděle 29. 7. / 16.30

Termín 1. kola PČP (případně přípravné utkání)

Středa 1. 8. / 18.00

MFK – Prostějov (Drnovice)

Sobota 4. 8. / 17.00

Hulín – MFK

Sobota 11. 8. / 16.30

Start divize: Polná – MFK