Ale tak to rozhodně není. „Když si vzpomenu na začátek sezony, kdy jsme ještě na konci letní přípravy nevěděli, s kolika hráči budeme moct vůbec počítat, tak musíme být s výsledky a celkovým bodovým ziskem spokojeni. Teď ani moc neřeším, jestli jsme první nebo desátí, bodové rozdíly jsou stejně minimální. Naším hlavním cílem bylo hrát pohledný fotbal – rychlý a běhavý. A také dávat hodně gólů, což se nám celkem povedlo. Mrzí mě jen to, že jsme neměli kádr pohromadě už na pohárové utkání s Břeclaví, kde jsme museli nasadit několik dorostenců. Kdybychom postoupili, tak by k nám do Vyškova přijel Baník Ostrava, což by byla pro kluky zajímavá konfrontace," ohlédl se za podzimem trenér Jan Trousil.

Přestože právě on po letní přípravě hodně kritizoval obranu, nakonec jeho svěřenci inkasovali společně s juniorkou Sigmy Olomouc nejméně branek – 16. „I přes tuto skutečnost ale platí, že jsem s obrannou hrou ani v sezoně moc spokojený nebyl. Moje výtky se týkaly hlavně stoperské dvojice. Trochu víc gólů jsem možná čekal i od útočníků, ale třeba hostující Kirschner naše očekávání naplnil. Naši hru hodně pozvedl zkušený Kuncl, výkonnostní posun zaznamenali Přerovský, Němeček, Lahodný i Novotný," vyjmenoval Trousil podzimní opory.

Podzimním problémem mužstva byl úzký kádr. Jakmile se pár hráčů zranilo nebo dostalo disciplinární trest, nastaly potíže se složením sestavy. „Asi nejvíc nás postihlo dlouhodobé zranění kapitána Studeného, po němž jsme museli trochu přeskupit řady. Ke konci sezony se nám zaplnila marodka a museli jsme hodně improvizovat. Proto bych chtěl mít pro jaro k dispozici širší kádr, ideálně tak 17 hráčů plus dva brankáře. Řadu hráčů máme vyhlídnutých, někteří s námi už dokonce i trénovali. To se týká i Studeného, který by měl normálně naskočit do zimní přípravy. Na druhou stranu nás čeká řada odchodů. Z hostování ve Znojmě a Prostějově se vrací Kirschner, Nehyba a Sečkář, ale tam věřím, že se s těmito kluby dohodneme na tom, že k nám dají rozehrát zase třeba někoho jiného. Víceméně počítáme také s odchody opor Kuncla a Přerovského, o něž je zájem z vyšších soutěží. My jim rozhodně bránit nebudeme," dodal vyškovský trenér Jan Trousil.