Před utkáním už třináctého podzimního kola Moravskoslezské ligy město Vyškov ocenilo titul mistra světa v malém fotbalu svého reprezentanta Jana Koudelky. Ten se chtěl starostovi Karlu Goldemundovi a domácím divákům odvděčit. Už ve třetí minutě po akci Louse Bennetta a Filipa Studeného překonal soupeřova brankáře Michal Červinku, ale jeho střelu vykopl z prázdné branky krajní bek Robin Holík.

První slovo v zápase ovšem patřilo hostům. Hned po prvním brejku se ocitl sám před brankářem Jakubem Klimešem Filip Hruboš, ale jeho střela skončila vedle branky. Obě akce předznamenaly, že oba týmy budou sázet především na ofenzívu. Její koncovku lépe zvládli domácí.

Před oběma brankami to několikrát zajiskřilo, ale uhodilo až po půlhodině, když na Bennettův rohový kop nejvýše vyskočil Jan Krejčí a stylovou hlavičkou přivedl domácí do vedení. „S první půlkou můžu být spokojený, i když jsme soupeři povolili po našich dvou triviálních chybách brejky a tím se dostal do zápasu. Ale hráli jsme dobře a měli jsme šance na víc gólů, než jen jeden,“ komentoval první poločas trenér MFK Jan Trousil.

V okresním derby II. ligy volejbalistů prohrála TJ Holubice (bílé dresy) se Sokolem Bučovice 2:3 a 1:3.
Dramatické derby. Holubice promarnily pět mečbolů, Bučovice rozhodly z druhého

Výkon svých svěřenců ve druhé části označil za fotbalový paskvil. „Čekal jsem, že budeme aktivnější a půjdeme víc do koncovky. Ve skutečnosti jsme dělali v obraně hrozné chyby a soupeř měl čtyři pět stoprocentních šancí, nedal penaltu, nastřelil tyčku. Tady pro ně ale nebyl fotbalový bůh doma, ani z vyložených šancí nebyli schopni trefit bránu. A když už gól dali, byl z ofsajdu,“ konstatoval vyškovský kouč.

Plejádu hostující fotbalové marnosti zahájil v padesáté minutě Michal Vrága, když z pokutového kopu za faul Josefa Rapoucha nastřelil jen tyčku. Dvě minuty nato spálil tutovku Vojtěch Dolina a pak několik jeho spoluhráčů. Trest byl pro hosty hodně krutý. Otevřené obraně v závěru zasadili domácí tři údery. „Výsledek je pro nás strašně krutý, ale porážku jsme si zavinili sami, protože jsme měli moře šancí. Bohužel naše nemohoucnost z toho udělala takový výsledek a teď bude hrozně těžké někomu vysvětlovat, že jsme tady nehráli až tak špatně,“ truchlil trenér Spartaku Martin Onda.

„Výhra 4:0 vypadá jednoznačně, ale určitě to tak jednoznačné nebylo. Oni po druhé brance rezignovali. My můžeme být spokojeni jen s výsledkem. S tím, co jsme předvedli ve druhém poločase, bychom se nikam nedostali. Jestliže budeme dělat takové chyby v obraně, tak je jen otázkou času, kdy nás za to některý soupeř šeredně potrestá,“ podpořil Ondovo hodnocení Trousil.

MFK Vyškov - ČSK Uherský Brod 4:0
Poločas 1:0. Branky: 33. Krejčí, 74. Matocha, 82. Božović, 88. Jeřábek. 
Rozhodčí: Denev – Nováček, Černý. ŽK: Koudelka, Lahodný, Studený (všichni Vy.). Diváci: 183.
 
Vyškov
: Klimeš – Němeček, Rapouch (64. Novotný), Krejčí – Jeřábek - Přerovský (75. Božović), Matocha, Studený (87. Hodinář), Lahodný, Bennett - Koudelka. Trenér: Jan Trousil.
Uherský Brod: Červinka – Michalec (80. Pochylý), R. David, Vrága, Holík (86. Pavelka) - Dolina, Nevařil, Sklenář, Šálek, Mančík (70. Gettler) - Hruboš. Trenér: Martin Onda.