V minulém kole se sedm absentujících hráčů zdálo být maximem, ale potvrdilo se, že když je zle, vždycky může být ještě hůř. „Prožili jsme hrozný týden. Ke zraněným hráčům se přidaly chřipky, angíny a různé střevní potíže a moc jsme toho nenatrénovali. Takže teprve až před zápasem budu vědět, kdo bude vlastně schopný hrát," ulevil si vyškovský kouč.

Konkrétně jmenovat prý nemá smysl. Jisté je, že ke zmíněné sedmičce se po zápase ve Zlíně s rezervou prvoligového Fastavu přidali se zraněními Václav Novotný, Josef Lička a Filip Studený. Neradostná je i informace o stavu achilovky největší letní posily týmu Jana Trousila, který ani v tomto týdnu stále nemohl trénovat. „Dneska to zkusím, ale opravdu sám nevím, co to udělá. Uvidíme v sobotu," konstatoval Trousil před pátečním tréninkem.

Takže více mohl Machálek říct k týmu soupeře. „HFK jsem viděl v prvním kole v Uničově, kde prohrál 0:2. Ale po zápase jsem domácímu trenérovi Jirkovi Balcárkovi řekl, ať je rád, že je zastihl tak brzo. V Holici se tvoří nový tým, je tam spousta výborných mladých fotbalistů. Bylo vidět, že se ještě na hřišti seznamují. Teď už je to zase jiné mužstvo, už se sehrávají. Dravé mládí zůstává, zkušenosti dodávají Oldřich Lysoněk a už i Pavel Kucharčuk, a hlavně všechno režíruje exreprezentant Marek Heinz. To je i v osmatřiceti letech pořád velká fotbalová osobnost," zdůraznil Machálek.

Vzrůstající formu Holičtí potvrdili v posledním kole výkonem i výsledkem 4:1 s Mohelnicí, kde Vyškovští remizovali 2:2. Třemi brankami se v utkání blýskl záložník Jan Šteigl, jeden gól přidal právě Heinz. „Byl to můj první hattrick ve třetí lize a jednoznačně zatím můj nejlepší zápas. Ale musíme myslet dál, o víkendu nás čeká Vyškov, kde budeme chtít vítězství potvrdit," dosvědčil i vzrůstající sebevědomí sobotního vyškovského soupeře dvacetiletý Šteigl.

Varování z umělky

Ještě hrozivější vizitku než Holice Vyškovu poslal do Rousínova jeho nedělní soupeř Dosta Bystrc-Kníničky. Brňané vyhráli na nepříjemné umělé trávě v Jevišovicích vysoko 6:0, když se o polovinu gólů postaral mladíček Petr Musil.

Trenéra Tatranu Milana Bouška ovšem nechal bystrcký půltucet klidným. „I my jsme tam posledně dali do poločasu tři góly. Ale je pravda, že se tam hraje špatně, i když už domácí nejsou to, co bývali," konstatoval Boušek.

Více varující je pro Rousínovské vzájemná bilance s mužstvem od Brněnské přehrady. V minulé sezoně oba zápasy prohráli. „V poslední době se nám s nimi nedaří, ale každý zápas je jiný a každý začíná od nuly. Navíc oni i my podáváme nevyrovnané výkony, takže určitě rozhodne momentální forma. Bohužel nebudeme kompletní. Určitě bude chybět Hartl a otazníky visí nad zraněnými Drobným a Benešem. Takže tam nemáme co ztratit, ale určitě i v tomto stavu chceme uhrát dobrý výsledek," ujistil Boušek.

Ten je s úvodem nového ročníku krajského přeboru celkem spokojený. „Uhráli jsme v podstatě to, co jsme si představovali. Mrzí nás zápas v Bohunicích, kde jsme o vítězství přišli v poslední minutě, ale na druhé straně to podle průběhu zápasu byla zasloužená remíza," uznal trenér Tatranu.

MSFL – 5. kolo: MFK Vyškov – 1.HFK Olomouc

Sobota 5. září, 16.30 hodin, stadion Za parkem

Postavení v tabulce:

4. Vyškov 4 2 1 1 14:5 7

10. HFK Olomouc 4 1 1 2 6:6 4

V minulé sezoně: Vyškov–HFK 0:0, HFK–Vyškov 1:1.

KRAJSKÝ PŘEBOR – 6. kolo: Dosta Bystrc – Tatran Rousínov

Neděle 6. září, 16.30 hodin, Brno -Bystrc, Obvodová ul.

Postavení v tabulce:

6. Bystrc 5 2 2 1 13:7 8

8. Rousínov 5 2 1 2 9:6 7

V minulé sezoně: Rousínov – Bystrc 1:3, Bystrc–Rousínov 2:1.