Podzim se asi zapíše do klubových dějin.

Určitě to je jedno z nejlepších umístění Vyškova za poslední roky, ne-li opravdu nejlepší. Takže nemohu být než maximálně spokojený. To mužstvo opravdu mělo tvář, hrálo dobrý fotbal. Že jsme za celý podzim jen pětkrát prohráli, to je úplná nádhera. Stejně ta čtyřiadvacet bodů a šest kladných v tabulce pravdy. Rádi bychom toto umístění udrželi s pokusem trochu potrápit špičku. Aby to neměli Kroměříž, Havlíčkův Brod nebo Prostějov neměli tak jednoduché.

S Prostějovem jste v sobotu v přípravě prohráli 0:1. Co vám napověděl tento zápas?

Bylo to naše už třetí utkání. V první v lednu jsme prohráli v Líšni 3:4 a pak jsme porazili Přerov 4:0. Výsledky ale nehodnotím. Koneckonců mohli jsme vyrovnat, když v závěru Ševčík nastřelil tyčku. Cennější je herní projev. Nastoupili jsme s velmi mladým družstvem. V podstatě to byli kluci, kteří budou v kategorii do devatenácti let hrát příští rok. To znamená ročníky 1997 – 1998. Chybí mně devět kluků ze základního kádru. Proto jsme nemohli moc myslet na nějaký výsledek, ale jak jsem řekl, herně to vůbec nebylo špatné.

Kteří hráči vám chybějí?

Například Hudec trénuje s áčkem, bratři Vintrové jsou v přípravě ve Zbrojovce, Ščípa, Račanský jsou zranění. Myslím si, že až se vrátí a budeme kompletní, tak zas ten fotbal bude vypadat trochu jinak. -Je zimní příprava dorosteneckého týmu stejná jako u mužů?

Ano, u nejstaršího dorostu se to dá srovnat s muži. Letos je dobrá v tom smyslu, že je celkem příznivá zima, takže nemusíme jen lítat po polích a lesích. Dá být i na hřišti. To je výhoda umělé trávy. Trénujeme čtyřikrát týdně, vždy od 16.00 hodin. Kluci toho mají při školních povinnostech opravdu dost. Celkem je to tedy běžný program. Pro mě je cenné, že všichni mají chuť tvrdě pracovat.

Naznačil jste, že někteří hráči trénují v oddílech vyšších soutěží. Lze tedy pro jaro čekat nějaké změny v kádru?

Určitě jer dobře, že to Hudec zkouší s áčkem a že je zájem o další hráče. I z jiných klubů i z vyšších soutěží. Je to pro ně motivace. Mým hlavním úkolem je fotbalisty vychovat. Pokud někteří někam odejdou, myslím si, že se neztratí. Mají dobré základy. A my se odchodů bát nemusíme. Máme další nadějné talenty. Teď třeba teď zkoušíme Fialku a Julínka ze sedmnáctky. To jsou šikovní fotbalisté.

Má nějaký význam, že jarní ligu začnete právě s Prostějovem?

Platí to, co už jsem řekl. Budeme hrát v jiné sestavě, bude to úplně jiný zápas a nejen Prostějovu chceme plnění plánů sportovně znepříjemnit (ligový zápas MFK – Prostějov se bude hrát 22. března ve Vyškově, pozn. red.).