Ještě více než vítězství, koneckonců domácí mohli dát víc než dva góly, trenéra Jana Trousila potěšil výkon v generálce. „Před zápasem jsme si řekli, že už musíme hrát jako v mistráku. Chtěl jsem tam už vidět věci, které musí být v ligových zápasech. To znamená maximální pozornost v defenzívě, agresivitu, náběhy krajních hráčů, celohřišťový pohyb. To jsme splnili,“ chválil vyškovský lodivod s tím, že průběhu zápasu by více odpovídal vyšší rozdíl ve skóre.

K dobrému fotbalu se jeho tým rozehrával pomaleji. Prvních deset minut Rosice dokazovaly, že na druhé příčce divize nepřezimují náhodou. V páté minutě střílel Novák z vyložené šance křížem těsně vedle, o tři minuty později měl domácí brankář Šustr hodně práce, aby střelu Chyly vyrazil mimo tyče.

Tím, ale v podstatě iniciativa hostů směrem dopředu skončila. V dalším průběhu sice měli několik náznaků šancí, ale do stoprocentní se už nedostali. „Máme několik zraněných hráčů, takže i v generálce jsem chtěl ještě vidět některé kluky. Určitě jsme lepší než jsme předvedli dnes. Dokonce to byl jeden z našich nejhorších zápasů v přípravě, možná úplně nejhorší. Bylo to moc komplikované, složité, naprosto chyběla rychlá přechodová fáze do útoku. Prostě soupeř byl rychlejší, důraznější a celkově herně lepší,“ konstatoval po zápase trenér Slovanu Michal Kugler.

Jaroslav Plašil zdraví diváky po konci utkání v Edenu. Jeho Bordeaux zde v prvním kole Evropské ligy prohrálo 0:1.
Nový trenér pro Plašila. Trápící se Bordeaux převezme Paulo Sousa

Vyškov opanoval pole a v tempu a napadání soupeře vydržel až do posledního hvizdu rozhodčího. Dal dvě branky po pěkných přesných kombinacích. Další velké šance zahodil nebo je zneškodnil hostující gólman Zádrapa, Langrovu střelu v závěru zastavilo břevno.

Individuálními výkony se blýskli kamerunský stoper Djaleu Vanneck Franck a záložník Tomáš Langer. Ale i s ostatními hráči byl Trousil týden před domácím zápasem MSFL s Hulínem spokojený. „Doufám, že to všechno dokážeme přenést do tohoto utkání. Dnes si všichni hráči, co byli na hřišti, řekli o místo v základu. Jsem rád, že aktuálně mám připraveno čtrnáct patnáct kvalitních fotbalistů. O sestavě mám jasno, vyjma jednoho postu s velmi malým otazníkem,“ spokojeně kvitoval Trousil.

V jarní premiéře bude z kádru chybět jen obránce Sedlmajer, který se po zranění bude rozehrávat v B týmu. Během tohoto týdne by měli mužstvo doplnit ještě záložník a útočník z Kamerunu, ale ty bude trenér teprve testovat.

První jarní domácí zápas sehrají Vyškovští v sobotu proti Spartaku Hulín. V přípravě na jeho umělé trávě skončil zápas remízou 2:2. Trousil věří, že má recept na hulínskou zkušenost. „Hulín, je pořád stejný. Je to tam o Vyskočilech, Šromovi a Ondřejkovi. Jde o to, jak zahrají oni a jak je my dokážeme uhlídat,“ netajil zkrácenou verzi taktiky. Hrát se bude od tří hodin odpoledne už na trávě hlavního stadionu.

František Komňacký
František Komňacký už netrénuje a říká: Splácím dluhy svým nejbližším

Slovan Rosice vstoupí do jarní části Moravskoslezské divize D rovněž v sobotu a na domácí trávě přivítá FC Strání. „Sestava bude dost rozdílná proti té nedělní. Určitě v ní budou tři jiní hráči, ale asi ještě víc. Samozřejmě v soutěži chceme skončit co nejlépe. Na kdyby se nehraje, ale kdybychom opravdu skončili druzí a možnost postoupit by se naskytla, museli bychom se o tom vážně poradit ve vedení klubu. Je naprosto jasné, že pokud bychom se rozhodli ji využít, museli bychom se hodně posilnit,“ naznačil Kugler divizní cíle, s tím, že postupové téma v tuto chvíli opravdu nepokládá za podstatné.

MFK Vyškov - FC Slovan Rosice 2:0
Poločas: 1:0. Brany: 23. M. Vintr, 59. Lahodný. Rozhodčí: Kolář – Volf, Šišma. Diváků: 70. Hráno na UT ve Vyškově.
Vyškov: Šustr – Hirsch (70. Novotný), Malár (46. Krejčí), Frenck, Němeček – Sečkář (46. Tibar), M. Vintr (70. Matocha), Jeřábek, Lahodný, Langer – Klesa. Trenér: Jan Trousil.
Rosice: Zádrapa (80. Dočekal) – Černý (60. Moučka), Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Šíp (28. Kugler) – Obůrka (70. Černý), Novák, Pazourek (60. Foral) – Chyla (46. Malata). Trenér: Michal Kugler.