Riskantní ofsajdová taktika Bučovickým vycházela i na hřišti tradičního rivala. Při jedné z prvních akcí ale domácí fanoušci viděli spíš faul na Matochu než postavení mimo hru. Bučovická odpověď byla ovšem razantní. Zbytečnou ztrátu míče uprostřed hřiště po rychlém a jednoduchém kontru chladnokrevně potrestal Bodeček.

„V zápasech, kde se mužstva tak dobře znají, je to hodně o prvním gólu. Bohužel daly ho Bučovice a pak si to dokázaly uhrát. Ale myslím si, že jsme mohli jít do vedení my, protože hned na začátku se za faul na Matochu měla pískat penalta. Věřím, že kdybychom z ní dali první gól, tak bychom určitě vyhráli my," komentoval úvod utkání zkušený domácí záložník Jiří Kopunec, jemuž porážka trochu pokazila šestatřicáté narozeniny.

Bučovický vedoucí gól dokonale zmrazil elán domácích a ti prakticky až do konce nenašli na účelnou hru hostů žádný recept. „Byli studení, když se jim nedařilo, měli víc zabojovat," zazněl jeden z hlasů z tribuny a herní projev domácích vystihl docela dokonale. Ti sice dostali druhý gól do šatny, ale už pět minut po zahájení druhé půli šli do přesilovky. Bohužel sehráli ji stejně profesorsky, jako předchozí poločas, i když převahu měli místy hodně silnou.

„Úplně jsme selhali ve finální fázi. Měli jsme málo šancí a při jejich zakončení nám chyběl důraz. Ale nějaké těžké zklamání pro mě prohra není, jen špatný začátek soutěže, protože musím uznat, že Bučovice byly velmi silným soupeřem. Věděly, co chtějí hrát, a hlavně byly velice efektivní. Ze tří šancí daly dva góly," konstatoval staronový kouč Slavkova Jaromír Piták.

Vzkříšení jeho svěřenců přišlo příliš pozdě a zřejmě jej přivodila i chyba rozhodčího. Na vysoký centr naskakoval bránící stoper Tomáš Kachlík a zdálo se, že míč odhlavičkuje. Jenže po zákroku atakujícího útočníka se ocitl na zemi, hra pokračovala, míč proletěl k nabíhajícímu Matochovi a ten razantně a přesně zakončil na 1:2. Pocit křivky hosté dávali znát a dohrávalo se zase se zvýšeným adrenalinem v krvi. Bučovice náskok uhájily a vzhledem k celkovému průběhu zápasu zřejmě zaslouženě.

Posily pomohly

Nový kouč týmu Ladislav Kachlík si pochvaloval podíl obou posil na tříbodovém zisku. „Lukáš Bodeček a Petr Posolda dali gól, ale i celkově splnili moje očekávání. V utkání jsme sice rychle vedli, ale hrát to, co jsem si představoval, jsme začali až od patnácté minuty. Tedy vzadu na jistotu a s dobrými rychlými protiútoky kolem postranních lajn. Kdyby to po prvním poločase bylo 0:3, nikdo by se nemohl divit. Kromě gólů jsme měli i další šance. Po vyloučení Tichého, které samozřejmě bylo naprosto v pořádku, jsme už jen bránili výsledek. Gól jsme ale inkasovali po jasném faulu na našeho stopera. S výsledkem jsem spokojený. V soutěži nemáme postupové cíle, ale chceme mít klid a určitě budeme dávat šanci našim dorostencům. Máme tam několik velmi šikovných. Dnes ale hrát nemohli, protože souběžně se hrál jejich mistrák v Otnicích," komentoval spokojený trenér Bučovic.

Slavkov – Bučovice 1:2 (0:2)

Branky: 89. Matocha – 7. Posolda, 42. Bodeček. Rozhodčí: Špaček – Koráb, Kudělka. ŽK: Strnad, Lysák, Líznar – T. Kachlík, M. Kachlík, Pospíchal. ČK: 50. Tichý (Buč.). Diváků: 250. 

Slavkov: Kuchynka – Láznický, Hráček, Holý, Líznar – Drobný, Kopunec (65. Půček), Houšť, Lysák (68. Michálek) – Matocha, Strnad. Bučovice: Hanák – Koudelka (46. Štrublík), Marek Kachlík, Tomáš Kachlík, Tichý – Handlíř, Brožina, Vágner, Poprik – Bodeček (88. Pospíchal), Posolda.