Vyškovští tak zakončili letní přípravu bilancí pěti vítězství a dvou porážek. Pokud by měli v MSFL podobnou bilanci jako v přípravných zápasech se třemi jejich účastníky, má se fanoušek opravdu na co těšit. Nejprve porazili Uničov 4:0, pak v pohárovém duelu po vyrovnané boji v Drnovicích podlehli Prostějovu 1:2 a v týdnu vyhráli v Kroměříži 3:2.

Také vítězství v generálce na přerovském trávníku má svoji hodnotu. Zejména v prvním poločase měli Vyškovští jasně navrch. Od začátku domácí tým zaskočili vysokým presinkem, se kterým se Viktoria nedokázala po celý poločas vypořádat. „Nebyli jsme prakticky schopni přejít půlící čáru souvislou kombinací. Góly jsme inkasovali po chybách, kdy jsme nechali soupeři prostor, což se stávat nemůže," přiznal přerovský trenér Richard Švehlík.

Asi největší domácí šanci první půle měl na svědomí Hýbner, gólman Ladislav Kollár byl však pozorný. „Utkání mělo dva zcela rozdílné poločasy. V prvním jsme hráli velice dobře, poctivě i takticky. Dokázali jsme operovat na velkém prostoru a dle mého názoru jsme se také zaslouženě dostali do dvougólového vedení," pověděl po utkání trenér hostů Miloslav Machálek.

Přerovští ve druhé půli začali soupeři více zatápět. Aktivitou po lajně hýřil zejména Kyselák, jehož dravé průniky dělaly hostům potíže. „Byli jsme už naprosto vyrovnaným týmem, v určitých fázích utkání jsme byli i lepší. Ve velmi dobrém světle se ukázal střídající Baran, který snížil na 1:2. Duel klidně mohl skončit i remízou, škoda, že v závěru Mrázek neproměnil z dorážky čistou gólovku," mrzelo Švehlíka, který musel takřka vzápětí přihlížet třetímu zásahu do sítě Švédy.

Jeho trenérský protějšek měl jasno. „Ve druhé půli už nám v tom vedru trošku docházely síly, a to se projevilo právě při tom dostupování hráčů. Nechali jsme domácím více prostoru, kterého jsme využili ke snížení. Mrzela mě pouze jedna věc. Když nám dochází síly, tak nedokážeme držet míč pod kontrolou, jsou z toho časté ztráty, a to nás stojí další síly. Musíme se v tomhle ještě zlepšit," konstatoval Machálek.

Druhý start v dresu MFK už okořenil gólem drnovický odchovanec Josef Čtvrtníček. Vytáhlý hrotový útočník měl ze své premiérové trefy za Vyškov opravdu radost. „Dostal jsem krásný balón od Lahodného za obranu a z pozice kolem penalty jsem pravačkou dobře trefil volej," popsal vítěznou branku.

Kanonýr týmu věří

Vyhlášený kanonýr je kmenovým hráčem prvoligového 1. FC Slovácko a do Vyškova přichází z hostování v Zábřehu, který rovněž hraje moravskoslezskou ligu. Může tedy velice objektivně posoudit možnosti MFK ve vyšší soutěži. „Řekl bych, že Zábřeh i Vyškov mají podobně silná mužstva. Vyškov má hodně fyzicky nadupaný tým, natrénovaný, a taky dobře poskládaný. Věřím, že v MSFL nebudeme mít žádné problémy se záchranou. Naopak, myslím si, že můžeme hrát v lepší polovině tabulky," věří sobě a mužstvu fotbalista s deseti prvoligovými starty a jedním vstřeleným gólem.

Podmínky Čtvrtníčkova startu za MFK se ještě dolaďují, ale vše nasvědčuje tomu, že v nadcházejícím prvním ligovém utkání Vyškova chybět nebude. Zápis do historie čeká tým v sobotu v Břeclavi proti místnímu Městskému sportovnímu klubu, který se v minulé sezoně v soutěži zachránil až v předposledním kole vítězstvím právě v předchozím Čtvrtníčkově působišti Zábřehu.

1. FC Viktorie Přerov – MFK Vyškov 1:3 (0:2)

Branky: Baran – M. Holub, Čtvrtníček, M. Lička.

Přerov: Švéda – Hrabal, Bogdaň, Kopecký, Zimčík – Hýbner – Pavelka, Dostál, Kazár, Kyselák – Hrubý. Střídali: Baran a Mrázek.

Vyškov: L. Kolár (60. Klimeš) – Němeček, Jeřábek (46. Hradil), Koláček, V. Novotný – Studený, Urbančok, Lahodný, M. Žoček, Holub (60. M. Lička) – Čtvrníček (60. F. Novotný).