Vše ale začalo chybou hostů právě v defenzivě. Přesněji ztrátou míče uprostřed hřiště, který pak rychle putoval do levého křídla a po zpětné přihrávce Filipa Studeného také stejně bleskově před branku. A tam už si nová posila Vyškovanů Louis Bennett věděl rady a technickou placírkou k tyči nedal brankáři Petru Kameníkovi žádnou šanci.

Drobný pohyblivý Američan měl premiéru na domácím trávníku a v průběhu zápasu byl jednou z klíčových postav MFK. Většina akcí začínala u jeho kopaček. „Louis poprvé nastoupil minulý týden v Otrokovicích, ale těžký terén, to vodní pólo mu moc nesvědčilo. Ale já jsem věřil, že na dobrém terénu bude velice platným hráčem. Že bude chtít balóny a rozdávat je. Proto jsme ho posunuli trochu níž k Jeřábkovi a on svoji roli stoprocentně splnil. Dokonce byl na svoji malou postavu i dost tvrdý a vyhrál hodně osobních soubojů. A ten gól je samozřejmě navíc,“ chválil posilu trenér MFK Jan Trousil.

Jeho svěřenci v první půli poztráceli mnoho míčů nepřesnou rozehrávkou nebo finální přihrávkou. Přesto se Jan Koudelka, David Němeček a Lukáš Lahodný dostali do dobrých střeleckých pozic, ale v zakončení byli nepřesní. „Po prvním poločase to mělo být víc než 1:0. Měli jsme obrovské příležitosti, ale hráči to řešili špatně,“ poznamenal Trousil.

Domácí to mohlo mrzet, protože v závěru poločasu přišlo jediné vážnější ohrožení jejich branky. Tomáš Praks hlavou odtrkl centr jen za velké vápno a zezadu nabíhající rýmařovský kapitán Jiří Furik trefil nechytatelnou dělovkou břevno.

Ilustrační foto.
Okresní derby rozdílných poločasů. Rousínov si pohlídal tři body

Ve druhém poločase se dlouho hrálo uprostřed hřiště. Hosté si přinesli enormní snahu vyrovnat, ale vyškovská obrana už pracovala bezchybně. „Utekl nám začátek zápasu, kdy byl soupeř rychlejší, důraznější, dynamičtější a celkově dominantnější. To se nakonec ukázalo jako rozhodující. Druhou půlku jsme museli odehrát odvážněji, nic jiného nám nezbývalo. Museli jsme hru víc vytáhnout. Sice jsme eliminovali jejich sílu uprostřed hřiště, ale šance jsme si nevytvořili. Ty, co pak měli domácí, vyplynuly z naší snahy hrát dopředu, takže jsme uvolňovali prostory vzadu,“ popsal druhé dějství trenér hostů Milan Furik.

Zcela přesně. Vyškovští se k první střele na rýmařovskou branku dostali Markem Matochou až v šestašedesáté minutě. Ovšem v závěru mohli Jiskře nadělit i debakl. Sám před brankářem se po jím vyraženém Koudelkově trestném kopu ocitl Matocha, po něm Němeček. Z pozice ve velkém vápně tvrdě pálil Lahodný.

Uhodilo až po nenápadně, ale hlavně velice jednoduše zahraném rohovém kopu. Koudelka prostě přihrál míč po zemi volnému Michalu Jeřábkovi a ten technickým obloučkem trefil šibenici. A tečku udělal Němečkův skluz v poslední minutě, kdy jeho dorážku vytlačil Kameník na břevno.

„Dnes poprvé nebyl v naší sestavě slabý článek. Všichni hráči zahráli výborně. Já jsem velmi spokojený s výsledkem i hrou a hlavně, že jsme po dvou zápasech, kdy jsme dostali po třech gólech, hráli v obraně velmi dobře. Rýmařov jsme pustili do jediné příležitosti, která skončila nastřeleným břevnem,“ neskrýval radost Trousil.

MFK Vyškov – Jiskra Rýmařov 2:0

Poločas: 1:0. Branky: 5. Bennett, 87. Jeřábek
Rozhodčí: Kneisl – Slaminka, Kaloč
ŽK: Cvijović Koudelka, Krejčí – J. Furik, Harazin
Diváků: 253
Vyškov: Kollár – Němeček, Cvijović, Krejčí, Praks – Jeřábek, Bennett – Matocha (89. Božović), Lahodný, Studený – Koudelka. Trenér: Jan Trousil
Rýmařov: Kameník – Fiala (55. Němec), Harazin, Kocúr, György – Michal Furik, J. Furik, Šupák (53. Tomeček), Dynowycz, Vajdik – Ondruška (76. Hleba). Trenér: Milan Furik