Po polovině soutěže je Frýdek-Místek poslední. „Ale pro mě to je těžký soupeř. Navíc tam teď přišli nějací hráči ze Zbrojovky. Chtěl bych, aby tento zápas vypadal tak, že nebudeme jen sparing partnery, ale že stejně jako první poločas se Znojmem budeme hrát dobrý fotbal. Jsem rád, že máme možnost se s takovými mužstvy konfrontovat. Díky našim výsledkům na podzim s námi tyto kluby samy chtějí hrát. To je pro nás dobře. Kluci si osahají vyšší soutěž a tempo hry,“ sdělil trenér Vyškovanů Jan Trousil.

Bohužel před zápasem má starosti se sestavou. Ta se určitě bude lišit od „znojemské“. Chybět bude Kamerunec Mamadou Koné a velmi nejistý je start Franka Zoueho, kteří jsou zranění.

MFK Vyškov - MFK Frýdek-Místek
Sobota 17. února (11.00), umělý trávník u stadionu Za parkem. Přípravný zápas.

Srbští hráči Mane Cvijović a Aleksandar Božović budou na testech v Hodoníně, kde by měli na jaře hostovat. „Předpokládal jsem, že už vyzkouším základní sestavu s tím, že v ní odehrajeme minimálně osmdesát minut. Bohužel stav kádru to neumožní. Budeme sice mít k dispozici dalšího ofenzivního Kamerunce, ale asi nastoupíme ve složení 4 – 5 – 1. Zatím jsme pilovali, a já tak chci hrát v mistrovských zápasech, systém 3 – 5 – 2,“ sdělil vyškovský lodivod.

Odchod srbských hráčů na Slovácko vysvětlil tím, že stále očekává příchod dalších afrických fotbalistů a Cvijović s Božovićem se prostě nevejdou do předepsané kvóty cizinců.

V přípravnýém fotbalovém utkání prohrál MFK Vyškov (v bílých dresech) s druholigovým 1. SC Znojmo 0:3.
Fotbalisté Vyškova prohráli se Znojmem, ale Trousilův systém obstál